Your Pet, Our Passion.
Zara

Senior dierenarts @Purina

Zara
Hoe onze voeding wordt gemaakt

Hoe onze voeding wordt gemaakt

Ga naar het onderdeel >

Heeft het voedsel dat ik mijn huisdieren geef een invloed op hun levensverwachting?

 

Absoluut. Een complete en evenwichtige voeding in de juiste hoeveelheden is van fundamenteel belang om onze huisdieren een lang en gelukkig leven te geven.

Door onze voortdurende inspanningen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie hebben we de afgelopen 90 jaar onze formules verbeterd en evenwichtige dierenvoeding samengesteld die afgestemd is op de uiteenlopende behoeften van honden en katten. We zijn zelfs de enige producent van dierenvoeding die een levenslang onderzoek (14 jaar) bij honden heeft uitgevoerd. Daaruit bleek dat wanneer honden hun ideale lichaamsconditie behouden, ze aanzienlijk langer leven (+15% of 1,8 jaar voor de labradors in het onderzoek) en hun levenskwaliteit beter is. Het 9-punten scoresysteem voor de lichaamsconditie (Body Condition Score of BCS) dat resulteerde uit dit baanbrekende onderzoek, is wereldwijd overgenomen door de World Small Animal Veterinary Association, en voeding is nu officieel het vijfde kernpunt waar dierenartsen op letten bij de algemene gezondheidscontrole van honden en katten.

Vandaag bieden we dierenvoeding aan met functionele ingrediënten die specifieke voordelen hebben voor zowel honden als katten. Sommige producten uit ons assortiment zijn vaak goed te combineren met medische behandelingen en we onderzoeken voortdurend hoe we het afweersysteem kunnen versterken en de gezondheid kunnen optimaliseren.