Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Sandra

Manager huisdierenwelzijn @Purina

Sandra
Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Ga naar het onderdeel >

Hoe worden jullie producten getest?

 

Bij Purina werken dierenliefhebbers en we zijn tegen elke vorm van dierenleed. We voeren uitsluitend procedures uit die geschikt zijn voor honden en katten, en waarbij sprake is van uitstekende veterinaire zorg. 

Purina heeft ontwikkelingscentra voor huisdieren opgericht om een beter inzicht te krijgen in de natuurlijke voorkeuren en voedingsbehoeften van honden en katten, en het gedrag dat daarmee verband houdt. Al onze huisdieren hebben een naam, krijgen individuele aandacht en worden respectvol en met liefde behandeld door ons goed opgeleide en zorgzame personeel. Socialisatie en dagelijkse interactie maken deel uit van onze verrijkingsprogramma's, die onder andere bestaan uit training, groepsactiviteiten en toegang tot speeltjes.

De kennis die voortkomt uit onderzoek dat door of namens Purina wordt uitgevoerd, draagt bij aan verbeteringen in de gezondheid en het welzijn van honden en katten wereldwijd. We voeren uitsluitend procedures uit die geschikt zijn voor honden en katten, en waarbij sprake is van uitstekende veterinaire zorg.

In overeenstemming met de Europese en nationale wetgeving worden al onze onderzoeken beoordeeld door een ethische commissie. In die commissie zitten deskundigen op het gebied van dierenverzorging en -welzijn die zich een onafhankelijk oordeel kunnen vormen. Ze krijgen de gelegenheid om vragen te stellen bij elk aspect van onze onderzoeken.

Hoe worden jullie producten getest?

Zodra onze producten zorgvuldig zijn samengesteld en ontwikkeld volgens onze vereisten, en we er zeker van zijn dat ze een goed voedingsprofiel hebben, vertrouwen we op voederstudies om een beter inzicht te krijgen in de voedingsbehoeften van huisdieren en in hoeverre gezonde voedselkeuzes in de smaak vallen.

Hoe gaan we daarbij te werk? We geven de voeding aan onze katten of honden in de huisdierenzorgcentra waar we onze producten ontwikkelen. Daarbij kijken we naar twee belangrijke parameters voor honden en een derde voor katten.

  • De eerste parameter is de consistentie van de ontlasting. Zo zien we of het product goed door het spijsverteringskanaal wordt verdragen.
  • De tweede parameter is verteerbaarheid. De verteerbaarheid van een product is de mate waarin voedingsstoffen door het lichaam worden opgenomen. De beoordeling daarvan gebeurt op veilige wijze door het voedingsstoffengehalte in de voeding te vergelijken met dat van de ontlasting.
  • Onze derde en laatste parameter is de urine-pH bij droogvoer voor katten om de waarschijnlijkheid van de vorming van nierstenen te beoordelen en dat risico te helpen beperken.

Daarnaast doen we ook onderzoek bij de consument thuis om te kijken of het product in de smaak valt bij het huisdier en of de consument ook zelf tevreden is.