Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Lancashire Heeler

Lancashire Heeler

De lancashire heeler is een kleine, krachtige hond. Hij is iets langer dan hij hoog is en zijn voorpoten staan iets naar buiten. Zijn rechtopstaande oren zijn relatief groot en zijn korte, dikke vacht is zwart en taankleurig of leverkleurig en taankleurig. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 30 cm en vrouwtjes zijn 25 cm hoog. Ze wegen tussen de 3 en 6 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag uitgebreid wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Persoonlijkheid

Dit is een vriendelijk hondje dat goed overweg kan met mensen. Sommige honden zijn wat nerveus en kunnen het niet altijd goed vinden met andere honden. Vroege socialisatie met mensen en huisdieren is een must. Dit is een ideale hond voor een actief gezin met oudere kinderen, maar hij is niet geschikt als je voor het eerst een hond neemt of als je baby's of peuters hebt.

Oorsprong

De herkomst van de lancashire heeler is niet helemaal duidelijk. Het is bekend dat ze sinds de 17e eeuw bestaan. Toen werden ze gebruikt als boerderijhonden en veedrijvers, maar ook als jachthonden om konijnen en ratten te vangen. Er wordt gedacht dat ze ontstaan zijn uit een kruising tussen de Welsh corgi en de manchesterterriër.

Gezondheid

De lancashire heeler kan verschillende erfelijke oogaandoeningen ontwikkelen, daarom wordt aangeraden om de ogen te testen. Net als andere kleine rassen kan hij last krijgen van losse knieschijven (luxating patellas).

Beweging

De lancashire heeler is gek op beweging en past goed bij actieve mensen. Hij kan zich aanpassen aan het leven in de stad of op het platteland, maar hij heeft een veilige omgeving nodig waarin hij vrij kan bewegen. Als je een tuin hebt, zorg dan dat die goed is afgezet, want hij ontsnapt via de kleinste openingen en springt over kleine hekken. Een uur beweging per dag is een goede indicatie voor een volwassen hond.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

Ze zijn eenvoudig te verzorgen, want zijn haren zijn kort en zacht. Een rubberen borstelhandschoen en een kam is alles wat je nodig hebt om de vacht netjes te houden.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.