Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Lakelandterriër

Lakelandterriër

De lakelandterriër is een slimme werkhond met een dikke, ruwharige vacht die zwart en taankleurig, blauw en taankleurig, rood, tarwekleurig, roodschimmel, leverkleurig, blauw of zwart kan zijn. Het is een compact ras met een schofthoogte van maximaal 37 cm. Volwassen mannetjes wegen 8 kg en vrouwtjes 7 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Hypoallergeen ras
 • Kletsende en vocale hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
twee terriers spelen rond

Persoonlijkheid

Vanwege zijn achtergrond als werkhond is de lakelandterriër snel en onbevreesd wanneer dat nodig is. Thuis, als huisdier, is hij een vriendelijke, liefdevolle en aanhankelijke hond die grappig en ondeugend kan zijn. Sommige lakelandterriërs kunnen niet goed overweg met andere honden. Vroege socialisatie is daarom essentieel.

Terriër die in de verte kijkt

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Zoals zijn naam al aangeeft, komt deze terriër uit het Engelse Lake District, waar hij door boeren werd gefokt om op vossen te jagen en zo hun lammeren te beschermen. Hij was oorspronkelijk een variant op de fellterriër, maar staat sinds 1912 bekend als de lakelandterriër. In zijn DNA zitten verschillende rassen, waaronder de oude black-and-tan-terriër, de bedlingtonterriër en de borderterriër.

Gezondheid

Net als andere kleine rassen kunnen ze last krijgen van losse knieschijven (luxating patellas).

Beweging

De lakelandterriër heeft ongeveer een uur beweging per dag nodig, maar hij beweegt graag langer als hij de kans krijgt. Daarnaast speelt hij graag in de tuin. Zorg er wel voor dat hij niet kan ontsnappen, want hij is gefokt om zichzelf door kleine openingen te wurmen.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

Zijn vacht bestaat uit een dikke ondervacht en een dichte, ruwharige bovenvacht die hem beschermt tegen de barre weersomstandigheden in het Lake District en zijn taken op de grond. De vacht van de lakelandterriër verhaart niet en moet een paar keer per week worden gekamd. Showhonden worden getrimd, maar huisdieren worden meestal een paar keer per jaar geknipt.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.