Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Draadharige foxterriër

Draadharige foxterriër

De draadharige foxterriër is klein en heeft een korte rug, maar het is een gespierde, krachtige hond. Zijn dikke, draadachtige vacht is meestal wit met zwarte, taankleurig of zwarte en taankleurige vlekken. Volwassen mannetjes worden maximaal 39 cm hoog en wegen ongeveer 8 kg. Vrouwtjes zijn iets kleiner.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Hond die veel blaft
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Wire Coated Fox Terrier spelen op het gras

Persoonlijkheid

De draadharige foxterriër is alert en staat altijd paraat. Het is een actieve hond die je bezig moet houden. Als hij zich verveelt, zorgt hij voor zijn eigen entertainment door bijvoorbeeld te graven of blaffen. Het is een dappere, extraverte terriër die meestal vriendelijk is naar mensen, maar zijn jachtinstinct is nooit ver weg.

Fox Terrier met draad vacht zittend op het gras

Oorsprong

De draadharige foxterriër werd ontwikkeld uit regionale draadharige black-and-tan-terriërs uit Wales, Derbyshire en Durham. Hij wordt sinds de 19e eeuw gebruikt om vossen te vinden en uit hun holen te drijven, zodat de jacht verder kan gaan. Oorspronkelijk bestond het ras als foxterriër met twee varianten, de draadharige en de gladharige. Deze twee soorten werden in het begin gekruist, maar worden nu als apart ras gezien, met elk hun eigen rasstandaard.

Gezondheid

De draadharige foxterriër is over het algemeen een erg gezond ras. Hij kan, net als andere kleine hondjes, last krijgen van losse knieschijven (luxating patellas), net als van een aantal erfelijke oogaandoeningen.

Beweging

De draadharige foxterriër heeft minimaal een uur beweging nodig per dag. Hoewel je hem op jonge leeftijd kunt laten wennen aan je eigen kat, zal hij altijd achter andere katten aangaan als hij de kans krijgt, net als andere kleine, snel bewegende dieren. Zorg ervoor dat hij aangelijnd is als er verkeer in de buurt is.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

De dikke, draadharige vacht is 2-4 cm lang en de ondervacht is kort en zacht. Door het gezichtshaar heeft deze hond een voornaam uiterlijk. Om de dag borstelen en kammen houdt zijn vacht vrij van klitten. De vacht moet drie à vier keer per jaar met de hand worden gestript (waarbij de dode haren eruit worden geplukt).

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.