Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bichon frisé

Bichon frisé

De bichon is een kleine compacte hond met een knap uiterlijk. Zijn pikzwarte ogen en neus vormen een contrast met zijn sneeuwwitte vacht en de staart is net een pluim die hij gebogen over zijn rug draagt. Zijn zijdezachte vacht heeft krullen en geeft hem het uiterlijk van een poederdonsje. Volwassen reuen en teven zijn ongeveer 23-28 cm en wegen ongeveer 3-6 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
 • Basistraining nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een half uur per dag wandelen
 • Heel kleine hond (die je kan dragen)
 • Minimale kwijl
 • Moet dagelijks verzorgd worden
 • Hypoallergeen ras
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Gaat goed samen met andere dieren.
 • Een echte gezinshond
Bichon frise in bladeren

Persoonlijkheid

Deze levendige, vrolijke hondjes zijn gek op het gezinsleven. Ze gaan graag met het gezin mee op pad, maar je kunt ze ook leren om af en toe alleen te zijn. Ze socialiseren goed en kunnen ook prima overweg met andere honden en huisdieren.

Bichon Frise kijkt omhoog

Oorsprong

Eeuwen geleden was de bichon frisé populair in Frankrijk en Spanje. De bichon komt dan ook regelmatig voor op portretten van de koninklijke families van beide landen. Bichon-achtige honden werden ontwikkeld op verschillende eilanden in het Middellandse Zeegebied en de bichon frisé komt uit Tenerife. De bichon van Malta (tegenwoordig maltezer genaamd) is naaste familie. Waarschijnlijk hebben zeelui ze in de 14e eeuw van Tenerife naar Europa gebracht.

Gezondheid

De bichon frisé is over het algemeen erg gezond. Ze kunnen echter, net als veel andere rassen, last hebben van erfelijke oogafwijkingen en losse knieschijven (luxating patellas). Ze zijn gevoelig voor traanogen en blaasstenen.

Beweging

De bichon frisé past zich graag aan aan de hoeveelheid beweging die het gezin biedt, maar een half uur per dag is een minimum. Bied hem ook de kans om zijn hersens te laten werken!

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

De vacht verhaart niet, maar moet elke dag grondig worden gekamd en moet regelmatig worden getrimd om te voorkomen dat het haar te lang wordt. Om de poederdonsuitstraling te behouden, wordt aangeraden om de vacht elke vijf tot zes weken door een professioneel trimsalon te laten verzorgen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.