Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bedlingtonterriër

Bedlingtonterriër

Deze kleine à middelgrote terriër met lange poten is eenvoudig te herkennen. Hij heeft een smalle schedel en zijn vacht (blauw, lever- of zandkleurig, met of zonder taankleur) lijkt op die van een lammetje. Volwassen reuen en teven zijn ongeveer 38-43 cm hoog en wegen tussen de 8 en 10 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een uur per dag wandelen
 • Kleine hond
 • Minimale kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Hypoallergeen ras
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Bedlington Terrier

Persoonlijkheid

De bedlingtonterriër moet getraind worden om met katten en andere huisdieren om te gaan. Onbekenden worden aangekondigd en op afstand gehouden indien ze niet welkom zijn, maar zodra ze binnen zijn, worden ze geaccepteerd en krijgen ze een warm welkom. Bedlingtonterriërs zijn goede waakhonden: ze zijn heel moedig en blaffen. Over het algemeen zijn ze vrij rustig, zolang ze maar voldoende mentale en fysieke uitdaging krijgen.

Bedlington Terrier

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Mijnwerkers in het Britse Rothbury, Northumberland, ontwikkelden de bedlingtonterriër in de 18e eeuw. Dit ras is een combinatie van lokale terriërs en de whippet. De hond werd pas ontdekt in 1869, maar had ondertussen een reputatie opgebouwd als vechter, ongediertedoder en sidekick van stropers. Hij werd ook wel de rothburyterriër genoemd, of de gypsyhond (vanwege zijn hulp bij het stropen).

Gezondheid

De Bedlingtonterriër kan last krijgen van een erfelijke leveraandoening (koperstapeling). Er zijn DNA-testen verkrijgbaar zodat fokhonden getest kunnen worden. Net als andere rassen, kan hij ook last krijgen van oogafwijkingen en daarom wordt aanbevolen dat fokhonden oogtesten ondergaan.

Beweging

De bedlingtonterriër heeft minimaal een uur beweging nodig per dag. Ze blinken uit in lopen, springen, apporteren en behendigheid. Het is belangrijk om ze mentaal uit te blijven dagen om gedragsproblemen te voorkomen.

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

Het verzorgen van de bedlingtonterriër kan een uitdaging zijn. De vacht moet vijf minuten per dag worden geborsteld en minimaal een keer per week worden gekamd. De hond moet elke twee maanden getrimd worden. Dit kun je het beste laten doen door een trimsalon, omdat het een ongebruikelijke manier van knippen is. Je kunt het ook zelf leren. Hondenshows vereisen dat de vacht niet langer is dan één inch, waardoor het knippen dus nog meer tijd in beslag zal nemen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.