Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Deux chats assis sur un canapé avec des coussins rouges

Leuke namen voor Kittens

leestijd: 5 min

Geef je kitten een naam die past bij het uiterlijk en persoonlijkheid. Heb je geen ideeën? Hier volgen een aantal van onze favorieten.

Er zijn zoveel schattige namen voor kittens dat het bijna niet eerlijk is dat je er maar één kunt kiezen. Maar voordat je de naam vindt die perfect bij je nieuwe huisdier past, is het belangrijk dat je begint met een goede lijst van meisjesnamen als je een vierpotig prinsesje in huis hebt. Of jongensnamen als je pluizenbolletje een mannetje is.

Vind de ideale naam met onze lijst met namen voor kittens. We hebben overal inspiratie opgedaan, van favoriete bloemen tot gekke snacks, we hebben zelfs even naar de lucht gekeken. Lees verder en ontdek onze top 20 van perfecte namen voor kittens.

Namen voor mannetjeskatten

1. Smokey 

Deze schattige kittennaam is de perfecte optie voor een Blauwe Rus of als naam voor een grijze kat. Als eerbetoon aan hun prachtige, rokerige tint.

2. Monty

Deze verbluffend veelzijdige kattennaam past bij katten van alle tinten en rassen. Het is meestal een verkleinwoord van Montague of Montgomery, maar de naam is eigenlijk Frans voor 'puntige heuvel'! Wij denken dat het de beste keuze is voor katten met een chique persoonlijkheid.

3. Pompoentje

Deze jongensnaam voor katten verwijst niet alleen naar een winterpompoen, maar is in het Engels ('pumpkin') ook een veel voorkomende uiting van genegenheid. Overweeg Pompoentje voor een rossige kat die de opvallende oranje kleur deelt.

4. Prins

 Het is geen geheim dat onze katten de vorstelijke koningen en koninginnen van ons huis zijn. Dus waarom zou je ze geen naam geven die geschikt is voor een koning? Of gewoon Prins of Prinsje? Prins of Prinsje is een geweldige naam voor de aristocraat in je leven en een naam die zeker gewaardeerd wordt.

5. Dexter

Dexter is een super populaire naam voor een jongenskitten. Deze naam is geïnspireerd door de popcultuur en komt voortdurend voor op lijsten met favoriete namen voor huisdieren over de hele wereld. Het is een erg schattige naam, die vooral geschikt is voor een ondeugende kat.

6. Gizmo

Deze schattige kittennaam is kort en pittig. Precies wat je nodig hebt als je een kat hebt die je nooit ziet en die altijd de omgeving aan het verkennen is.  Of het diner nu klaar is en je kat nergens te zien. Of dat het bedtijd is en je kitten nog steeds niet klaar is met de avonturen van de dag. Gizmo is de perfecte naam voor druktemakers.

7. Félix

Welke andere naam dan Felix doet je meteen aan een kat denken? Deze populaire kittennaam voor jongens betekent ook 'gelukkig' in het Latijns. Dus als je een vrolijk kitten in de familie hebt die op zoek is naar een naam die bij zijn persoonlijkheid past, probeer dan eens Felix.

8. Cosmo

Als je kat letterlijk niet van deze wereld is, zou Cosmo een perfecte naam zijn. Het is uitstekend geschikt als naam voor een zwarte of witte kat, omdat deze kleuren eruitzien alsof ze vers uit de nachtelijke hemel zijn geplukt.

9. Ziggy

Een van de leukste kittennamen voor jongens. Ziggy is perfect voor onze viervoetige vrienden, ongeacht het ras of de kleur. Als je kinderen in de familie hebt, is er niets schattiger dan te zien hoe ze hun nieuwe vriend Ziggy roepen om te komen spelen.

Namen voor meisjeskatten

1. Luna

Luna komt van de Latijnse naam voor maan en is een prachtige naam voor meisjeskatten die bij je magische kat past. Dit is een geliefde naam voor katten, honden en zelfs mensenbaby's!

2. Lulu

Lulu is een charmante en schattige kittennaam die afkomstig is van het Arabische woord voor 'parel'. Wij vinden het een absoluut schattige naam voor katten, vooral als ze een prachtige lichtgekleurde vacht hebben.

3. Zelda

Cool en elegant, Zelda is een naam waarvan elke kittenprinses zal beamen dat deze speciaal voor haar bedacht is. Hoewel de oorsprong nog steeds mysterieus is, wordt vaak aangenomen dat het uit het Oud-Duits komt en 'grijze krijger' betekent. Dus als je een pittige grijze kitten in de familie hebt, zou Zelda misschien weleens de perfecte naam kunnen zijn.

4. Buffy

Buffy is een andere naam die perfect past bij een pittige kat. Hoewel deze naam afkomstig is uit de pop-cultuur, werkt hij net zo goed in de kattenwereld.

5. Madelief(je)

Er is niets zoeter dan een kat met een bloemennaam. Madelief(je) is een schattige kittennaam voor meisjes die bij alle kattenrassen en -kleuren past. Perfect van kittentijd tot volwassenheid.

6. Tallulah

Tallulah is een elegante vrouwelijke kattennaam die past bij chique rassen zoals de Siamees of de Pers. Deze naam, die 'springend water' betekent, rolt van de tong en voelt zowel koninklijk als schattig aan. Twee kenmerken die onze katten perfect samenvatten.

7. Raaf

Als je op zoek bent naar een naam voor een zwarte kat, is Raaf misschien precies wat je zoekt. Raaf, afgeleid van de grote, zwarte vogel met dezelfde naam, is een ongelooflijk betoverende naam.

8. Bella

Ben je op zoek bent naar een populaire naam? Bella staat constant bovenaan op heel wat lijstjes met de beste namen! Bella, afkomstig van het Italiaanse woord voor mooi, is een geliefde en schattige kittennaam.

9. Molly

Oorspronkelijk gebruikt als bijnaam voor Mary, is Molly nu een schattige naam op zichzelf. De naam betekent 'ster van de zee' en is geliefd bij veel eigenaren van gezelschapsdieren. Wij snappen waarom.

10. Poppy

Poppy staat bovenaan op heel wat lijstjes met namen voor meisjeskittens. Deze bloemige naam is niet zo delicaat als Madelief(je) en brengt een zekere pittigheid met zich mee. Omdat deze naam afstamt van de prachtige rode bloem, de klaproos, denken wij hij het beste past bij rossige katten of katten met een rode tint in hun vacht.

Kijk eens aan: de leukste namen voor meisjes- en jongenskittens! Staat jouw favoriete naam op de lijst? Of heb je liever iets ongewoons? Hoe dan ook, wij zijn er zeker van dat je de perfecte kattennaam zult vinden die zowel bij uiterlijk als de persoonlijkheid past.

Heb je onlangs een nieuw kitten gekregen en ben je op zoek naar meer informatie over verzorging of training?  Lees dan nu onze gids over kattenbaktraining voor katten en kittens.