Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Buiten spelen met honden
hond met rode knuffel

Kerstmis: wat moet ik mijn hond geven?

leestijd: 4 min

7 Echt Speciale Kerstcadeaus voor Honden

Alles wat je hond wil voor Kerstmis... 

Wat moet je je hond geven voor Kerstmis? Wat is het nieuwe ding dat je kunt krijgen voor de hond die alles al heeft? Misschien een nieuwe halsband? Of een glanzende bling-bling voerbak? Of een designer hondenbed? 

De waarheid is dat je hond echt niet geeft om hoe zijn halsband eruitziet, of uit welke bak hij eet - of waar hij op ligt... 

Laten we dus eens kijken naar wat je hond echt zou willen voor Kerstmis! Hier zijn enkele van de beste kerstcadeaus voor honden die hun staart laten kwispelen, terwijl je hond veilig blijft tijdens de kerstperiode.

Jachthonden 

Apporteerspeelgoed is het perfecte kerstcadeau voor deze pups. 

Het perfecte kerstcadeau voor een jachthond - of het nu een Labrador, een spaniël of een van die rassen is die ontworpen zijn om vrolijk buiten te werken in alle weersomstandigheden - is een lange, bij voorkeur modderige, wandeling op Kerstdag met veel apporteerspelletjes om ze bezig te houden - en veel lekkere kersthondensnacks om ze te belonen voor het teruggeven van hun speeltje zodat je het opnieuw kunt gooien.

Herdershonden 

Trainingssessies zijn de beste manier om Kerstmis te vieren. 

Dit zijn de workaholics van de hondenwereld en ze vinden niets leuker dan eropuit gaan met jou, een nieuwe vaardigheid leren of de vaardigheden die ze al kennen perfectioneren. Zorg ervoor dat ze voldoende beweging en stimulatie krijgen om ze rustig, gezond en gelukkig te houden tijdens de kerstperiode, en overweeg om je in te schrijven voor een nieuwe trainingscursus om iets te leren dat jullie allebei nog nooit hebben geprobeerd. Dit kan trucjes aanleren, behendigheid, dansen aan de lijn of zelfs de nieuwe en groeiende sport van hoopers zijn. Dit stimuleert hun actieve brein en geeft ze ook wat extra één-op-één tijd met jou. 

Voor meer inspiratie over het geven van een speeltje aan je hond om hem urenlang bezig te houden, lees onze handige gids over stimulerend speelgoed voor oudere honden.

Terriërs 

Een graafkuil is het kerstcadeau waar deze honden naar uitkijken. 

Een graafkuil in de tuin zal je terriër erg blij maken! Zorg ervoor dat het gevuld is met iets veiligs, gemakkelijk schoon te maken is, en waar je speeltjes, kauwsnacks en traktaties in kunt verstoppen. Dit helpt voorkomen dat je terriër in de tuin gaat graven, terwijl het hem toch een uitlaatklep geeft voor dat tunnel- en graafgedrag dat vaak aangeboren is bij deze kleine raketten - en het biedt je een geweldige mogelijkheid voor interactief spel.

Gezelschapshonden 

Quality time met hun baasje is het ideale kerstcadeau voor honden. 

Deze honden zijn gemaakt voor een kerstdag voor de tv. Hun idee van kersthemel is knus op de bank liggen met jou, gewikkeld in een warme deken of een nieuwe fleece, en ze vinden een feestelijke dag met de hele familie, lawaai en chaos misschien wel een beetje te veel. Het beste kerstcadeau voor deze honden is ervoor te zorgen dat je tijd vrijmaakt voor wat speciale 'hondentijd' en ervoor te zorgen dat ze niet overweldigd raken door alle festiviteiten.

Speurhonden 

Geurspelletjes zijn hun favoriete kerstcadeau voor honden. 

Het allerbeste cadeau voor een speurhond is de mogelijkheid om zijn ongelooflijke neus te gebruiken! Overweeg om je in te schrijven voor een trainingscursus die gespecialiseerd is in speurwerk en die je een selectie geweldige snuffelspelletjes kan leren die je met je hond kunt spelen. Als je er geen kunt vinden, zoek dan op internet naar geweldige interactieve geurspelletjes. Weinig honden krijgen ooit de kans om hun neus te gebruiken - en voor speurhonden kan dit levensveranderend zijn.


Windhonden 

Bied ze een uur ononderbroken rennen als kerstcadeau aan.

Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat deze atleten altijd in beweging zijn, is dit verre van de waarheid. Windhonden zijn dol op korte sprints met ongelooflijke snelheden en genieten van de gelegenheid voor een korte maar snelle ren. Waar ze echter niet in uitblinken, is gehoorzaamheid - omdat de opwinding van de snelheid en het plezier van het rennen hen doof maakt voor alles, en als ze een konijn of een eekhoorn zien, is dat aangeboren jachtinstinct onweerstaanbaar. Het beste kerstcadeau voor je hond is om wat onderzoek te doen en een 'veilig veld' in jouw omgeving te vinden - zelfs als je er een stukje voor moet rijden. Ze duiken overal in het land op en zijn goed omheinde grote gebieden die je voor een uur kunt huren waar honden veilig kunnen rennen.

Werkhonden 

Geef deze honden een leuke missie met Kerstmis om ze gelukkig te maken. 

De werkhonden zijn vaak veeleisend en zijn ontwikkeld om een breed scala aan taken uit te voeren. Het beste kerstcadeau voor je hond is een uitlaatklep voor waar ze voor gefokt zijn. Dit kan duurlopen zijn (voor de sledehonden), werkwedstrijden, gehoorzaamheid, behendigheid, karren... maar een goede trainingscursus met ervaring met jouw ras kan je helpen het beste uit je werkhond te halen - en je band, controle en relatie tot het maximum te verbeteren.

De beste ideeën voor kerstcadeaus voor honden Om samen te vatten, hier zijn enkele van de meest populaire kerstcadeaus voor honden die je dit jaar aan je lijst kunt toevoegen:

  1. Apporteerspeelgoed
  2. Hondentrainingssessies
  3. Graafkuilen
  4. Quality time samen
  5. Interactieve geurspelletjes voor honden
  6. Een uur ononderbroken rennenLeuke maar uitdagende kerstmissies voor honden: duurlopen of werkwedstrijden.

Dus, daar heb je het. Als je je afvraagt wat je hond wil voor Kerstmis, is het in de eerste plaats ononderbroken tijd met jou om hun favoriete activiteit te doen. 

Maar het belangrijkste... alles wat ze willen voor Kerstmis, ben jij! 

Ontdek vervolgens of honden een kerstdiner kunnen hebben, of hoe je je hond veilig kunt houden tijdens Kerstmis met onze gids over mogelijke gevaren om op te letten tijdens de feestdagen. En als je op zoek bent naar ideeën voor hondenspeelgoed om je harige vriend te verwennen, hebben we de beste opties verzameld in ons artikel.

Feestelijke labels voor kerstcadeaus voor jouw viervoeter

Voeg een extra vleugje kerstmagie toe aan je cadeaus, met onze prachtige kerst labels die zijn ontworpen voor een extra feestelijke sfeer.