Wat is het eerste ingrediënt dat in uw recepten wordt gebruikt?

Alle recepten zijn gebaseerd op kip, zalm of lam als het eerste ingrediënt. Alle PURINA® PRO PLAN® onderhoudsvoedingen hebben een van deze ingrediënten als eerste vermeld staan op de ingrediëntenlijst. Voor OPTIDERMA Sensitive Skin producten is het zalm als eerste ingrediënt, voor OPTIDIGEST Sensitive Digestion producten is het lam, voor Duo Delight producten is het rund of kip en voor alle andere producten gebruiken we kip als eerste ingrediënt. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, proberen we onze ingrediënten zo dicht mogelijk bij de fabriek te vinden, op voorwaarde dat ze aan onze kwaliteitscriteria voldoen. Zo komt het gevogelte uit de Europese Unie, de zalm voornamelijk uit Schotland en het lamsvlees uit de Europese Unie en Nieuw-Zeeland.

Bevatten PURINA® PRO PLAN® producten ingrediënten van genetisch gemodificeerde (GMO) bronnen - en wat is het proces rondom kwaliteitscontrole?

In 1999 heeft Purina in Europa, het Midden Oosten en Noord-Afrika (EMENA) een beleid ingevoerd om al onze producten op basis van een GMO-vrije richtlijn te produceren en vermarkten. We kopen geen ruwe GMO materialen. Er zijn contracten afgesloten met onze leveranciers. Onze leveranciers kunnen de herkomst van grondstoffen traceren. In de EMENA zone koopt Purina alleen GMO-vrije soja volgens zeer strikte aankoop- en kwaliteitscontroles. Elke levering soja wordt gecontroleerd en pas wanneer bevestigd wordt dat de levering GMO-vrij is, mag het aan de Purina fabrieken geleverd worden. Vanwege de vele nutritionele voordelen van sojabonen worden GMO-vrij sojabonen in sommige PRO PLAN®-formuleringen gebruikt als een aanvullende bron van hoogwaardige eiwitten. GMO-vrije soja wordt gebruikt in sommige PURINA® PRO PLAN® formules, omdat soja verschillende nutritionele voordelen met zich meebrengt als aanvullende bron voor hoge kwaliteit eiwitten.

Wat zijn maïsgrutten?

Vers gemalen mais, gedeeltelijk gepeld en ontdaan van de kiem.

Wat is de onderbouwing voor de claim OPTINUTRITION superieure gehaltes van voedingsstoffen?

Dit is gebaseerd op 2 factoren (meer details in de antwoorden hieronder)

1) het PURINA® PRO PLAN® assortiment is de meest geavanceerde voeding in het Purina portfolio

2) PURINA® PRO PLAN® biedt superieure biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen

Hoe zijn stukken kip, zalm, lam of rundvlees beter dan ander vlees?

Purina heeft aangetoond dat het gebruik van geselecteerde stukken vers ingevroren kip een hogere eiwit- en vet verteerbaarheid en aminozuur beschikbaarheid levert dan gevogeltemeel door de gebruikte gepatenteerde technologie (zie rapporten van Bouthegourd et al. 2014). Hoewel beide ingrediënten van goede kwaliteit zijn, zijn ingrediënten afkomstig van onverwerkt vlees (slachtafval, vlees en delen van dieren) over het algemeen beter verteerbaar dan het bijbehorende verwerkte meel. De biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen waarvan de structuur niet is veranderd door warmte of oververhitting is hoger. Biologische beschikbaarheid is het deel van de voedingsstoffen dat niet alleen door het darmstelsel (of de spijsvertering) wordt opgenomen, maar ook beschikbaar is en door het lichaam wordt gemetaboliseerd. De Biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen gaat over het optimaal benutten van voedsel.  weten hoeveel er van een voedingsstof aanwezig is in de voeding. Het is belangrijker om te weten hoeveel ervan biologisch beschikbaar is. Biologische beschikbaarheid is de hoeveelheid van een voedingsstof die niet alleen geabsorbeerd wordt via het maagdarmstelsel (of spijsverteringsstelsel), maar die tevens beschikbaar is in een vorm die door weefsels gebruikt kan worden. Hoe hoger de Biologische beschikbaarheid, hoe meer voedingsstoffen er door de darmwand gaan en hoe meer de cellen en weefsels van het dier gevoed worden. De optimale gezondheid van een hond hangt af van de volledige voeding van zijn cellen. Verteerbaarheid is de hoeveelheid van een voedingsstof, aanwezig is in de voeding, die door het lichaam opgenomen kan worden. De verteerbaarheid van een voedingsstof wordt gemeten door te bepalen hoeveel voedingsstoffen het lichaam weer uit gaan. Het meet niet de hoeveelheid voedingsstoffen die beschikbaar is om gebruikt te worden door weefsel. In de PRO PLAN®-formules is het aandeel van gedehydrateerd kippen- en gevogelte-eiwit zorgvuldig uitgebalanceerd om een smakelijk en voedzaam droog product te leveren dat de gezondheid van de hond ten goede komt. Het aandeel van de geselecteerde kip geeft de beste resultaten in termen van productprestaties en gezondheidsvoordelen.

Wat is het juiste product voor mijn huisdier?

We hebben een product selector ontwikkeld die speciaal is ontworpen om u te helpen bij het vinden van de juiste voeding voor uw huisdier. Of het nu gaat om een dieetvoeding of een therapeutische voeding die door uw dierenarts wordt aanbevolen na een diagnose, u kunt dit hulpmiddel gebruiken om het PURINA® PRO PLAN® -product te vinden dat het best geschikt is voor de specifieke behoeften van uw huisdier.

Hoeveel voeding geef ik mijn huisdier?

Je kunt het voedingsadvies vinden op de verpakking en op de productpagina's op deze website. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem contact op met de Purina consumentenservice.

Wat is OPTINUTRITION?

Bij PURINA® PRO PLAN® geloven wij dat voeding de basis is voor een optimale gezondheid en welzijn; Daarom garanderen wij dat onze PURINA® PRO PLAN® -formules 100% essentiële voedingsstoffen bevatten in elke portie. We selecteren hoogwaardige ingrediënten zoals kip, lam of zalm, die zorgvuldig worden gekookt zodat de voedingsstoffen gemakkelijk kunnen worden opgenomen en gebruikt door het lichaam, wat een echt verschil maakt voor de algehele gezondheid van de hond of kat. Bij PURINA® PRO PLAN® gaan we echter verder dan hoogwaardige ingrediënten. Bovendien bevatten onze producten een combinatie van voedingsstoffen, geselecteerd op basis van de nieuwste wetenschappelijke kennis, waarvan is bewezen dat ze gerichte gezondheidsvoordelen bieden. Dit is wat we noemen: onze meest geavanceerde en effectieve voeding voor alle honden, ongeacht de grootte of het levensstadium.

Heeft het PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS assortiment hypoallergene diëten voor huisdieren?

Ja, er zijn hypoallergene PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS brokken voor honden en katten. Meer informatie over deze producten vindt u hier.

Een van mijn dieren wordt gevoed met een dieetvoedsel. Is dit voedsel ook geschikt voor aan mijn andere dier?

Als uw andere huisdier geen specifieke therapeutische behoeften heeft, raden wij u aan om met uw dierenarts te spreken. Sommige PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS worden niet aanbevolen als uw huisdier geen specifieke behoeften heeft.

Kan ik mijn puppy PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS voeren?

Sommige PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS zijn niet geschikt voor puppies. U dient bij uw dierenarts na te gaan of de betreffende voeding geschikt is voor puppy's, of u kunt contact opnemen met onze Consumentenservice.

Wat als ik geen antwoord heb gevonden op mijn vraag?

Als u geen antwoord op uw vraag hebt gevonden, kunt u contact opnemen met onze afdeling Consumentenservice.