Ouder worden

Ouder worden

Ouder worden

Ouder worden

Ouder worden

Ouder worden
25.04.19

Ouder worden

Zorgen voor oudere honden


Net als bij mensen, veranderen lichaam en geest ook bij honden die ouder worden. Maar met de juiste verzorging kun je je hond helpen om een goede kwaliteit van leven te behouden, ook als hij ouder is.

Bij de meeste honden zie je de eerste tekenen van veroudering als ze ongeveer 7 jaar oud zijn (bij grote honden eerder en bij kleine honden later). In eerste instantie zijn de veranderingen in uiterlijk en gedrag nauwelijks merkbaar, maar naarmate de jaren vorderen, zie je steeds duidelijker dat honden ouder worden.

Om een hond tijdens dat verouderingsproces te ondersteunen - en om ervoor te zorgen dat jullie allebei zo veel mogelijk blijven genieten van het samenzijn - geven we je graag een paar eenvoudige tips.

Houd je hond fit en actief

Houd je hond fit en actief


Beweging is voor een senior hond even belangrijk als voor een jongere hond. Door elke dag met hem te blijven wandelen en spelen, help je je hond in een goede conditie te blijven, zowel mentaal als fysiek. Als je hond medische of mobiliteitsproblemen heeft, vraag dan de dierenarts welke vorm van beweging het beste is.

Stimuleer de geest


Niet alleen het lichaam van je hond heeft regelmatig beweging nodig. De geest ook. Er zijn talloze manieren om een senior hond mentaal en visueel te stimuleren.

Je kunt hen laten spelen met speciaal voor hersentraining ontwikkelde speeltjes, of ervoor zorgen dat ze altijd door een raam naar buiten kunnen kijken.

Varieer jullie gezamenlijke wandelingen en bouw eens een verrassing in, ook dat is een geweldige manier om de hersenen te prikkelen - al neem je gewoon eens een andere ingang van je favoriete park.

Stimuleer de geest

Ga regelmatig naar de dierenarts


Als je je hond regelmatig laat controleren, kan de dierenarts mogelijke veranderingen signaleren in de gezondheid van je hond, en zo nodig meteen actie ondernemen. Probeer een senior hond ten minste twee keer per jaar te laten controleren.


Geef voeding op maat


Als honden ouder worden, veranderen hun voedingsbehoeften. Wil je je hond helpen om zo veel mogelijk te genieten van zijn oude dag, stap dan over op een speciaal samengestelde voeding, zoals PURINA® PRO PLAN® met OPTIAGE®.

De voeding bevat niet alleen de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid om je hond gezond ouder te laten worden, maar ook speciale voedingsstoffen uit botanische oliën met middellange keten vetzuren (MCT's). Deze stoffen verbeteren aantoonbaar de hersenfunctie bij honden van 7 jaar en ouder, waardoor ze langer alert en speels blijven.

De latere jaren van een hondenleven kunnen voor jullie allebei een heerlijke tijd zijn. Als je deze tips opvolgt, kun je helpen die jaren nog rijker te maken - en je hond zo lang mogelijk in een goede conditie houden.

DEEL DIT MET MENSEN DIE JE KENT

EmailtwitterFB