Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Vrouw die de neus van de gemberkat aanraakt

Verwijderen van kunstmatige kleurstoffen uit onze producten

Huisdieren

Ons doel

Tegen het einde van 2023 zullen onze hoofdmaaltijdproducten en snacks geen kunstmatige kleurstoffen meer bevatten.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

100% bereikt

We hebben ons doel ruimschoots op tijd bereikt. Alle artificiële kleurstoffen zijn verwijderd uit onze maaltijden en snacks!

Bij Purina kiezen we onze ingrediënten niet alleen doelbewust uit, maar willen we daar ook transparant over zijn. In juni 2019 vonden de laatste producties met kunstmatige kleurstoffen plaats in onze fabriek in het Russische Vorsino. We kunnen ook melden dat Purina in 2020 geen enkele artificiële kleurstof meer heeft aangekocht. Terwijl we ruim vóór de deadline deze doelstelling bereikten hebben we ook stappen gezet om het globale gebruik van kleurstoffen terug te schroeven.

Ons standpunt: kunstmatige kleurstoffen in huisdiervoeding

We weten dat de meeste eigenaren kiezen voor huisdiervoeding die er smakelijk uitziet. Tijdens het productieproces kan huisdiervoeding kleurverlies lijden. Kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het product een smakelijke en consistente uitstraling heeft. Niet-kunstmatige kleurstoffen zijn kleurstoffen die in de natuur voorkomen. Wanneer ze uit de natuur worden gehaald zijn ze "natuurlijk" en wanneer ze worden verwerkt worden ze gezien als niet-kunstmatig.

We begrijpen dat mensen geen kunstmatige kleurstoffen willen in het voedsel waarvan ze eten, maar ze willen dit ook niet in het voedsel van hun huisdieren.


Tegenwoordig voegen we geen kunstmatige kleurstoffen meer toe aan veel van onze producten, zoals onze superpremium droogvoerproducten van Purina Pro Plan en onze natvoermerken voor katten als Felix en Gourmet.

Het duurt even voordat je het recept van een product hebt aangepast, maar we hebben al grote stappen gezet. De beoordeling van onze premium droogvoerproducten hebben we al afgerond. En er wordt nu een plan opgesteld om eventuele toegevoegde kunstmatige kleurstoffen te verwijderen in de andere droogvoerproducten van Purina.

 

Friskies® is het eerste merk dat geen kunstmatige kleurstoffen heeft toegevoegd aan zijn portfolio. Friskies® biedt droogvoer, natvoer en snacks voor honden en droogvoer voor katten.

 

 

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'

Vrouw met kat
Onze impact
Andere beloften
Het voederbakje van je huisdier vullen is het hart van wat we doen. Maar da's lang niet alles. We zetten ons in voor huisdieren, hun baasjes én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die we willen verwezenlijken tegen 2023.