Over Purina diervoeding

Over Purina diervoeding


Wat zit er in de huisdierenvoeding van Purina?

Hier bij PURINA is het maken van zorgvuldig uitgebalanceerde maaltijden voor een gezond en gelukkig huisdier al 85 jaar onze drijfveer.
Ons toegewijde team bestaat uit voedingsdeskundigen, dierengedragsdeskundigen, dierenartsen en experts in huisdierenvoeding, die met elkaar samenwerken om huisdierenvoeding te maken die de gezondheid en het welzijn van dieren bevordert en behoudt. Ons doel is simpel: zorgen dat huisdieren overal zo gezond en gelukkig mogelijk zijn.
Het selecteren van de ingrediënten is een van de belangrijkste onderdelen van ons werk. We gebruiken dierlijke grondstoffen (zoals kippen-, rund- en lamsvlees, en vis), groenten, granen en vitaminen om lekkere, voedzame recepten samen te stellen. De voeding die een huisdier eet, speelt een zeer belangrijke rol in zijn groei en ontwikkeling. We laten niets aan het toeval over. Lees verder om meer te weten te komen over specifieke ingrediënten van de huisdierenvoeding in het PURINA-assortiment.

Vlees en dierlijke bijproducten

Dierlijke grondstoffen (zoals kippen-, rund- en lamsvlees) zijn gewoonlijk een goede bron van eiwitten, essentiële vetzuren, ijzer en enkele B-vitamines. Huisdieren vinden ze heerlijk en kunnen ze gemakkelijk verteren. De term 'vlees en dierlijke bijproducten' betekent eenvoudigweg dierlijke ingrediënten. PURINA gebruikt alleen ingrediënten afkomstig van dieren die door een dierenarts zijn gekeurd en geschikt zijn verklaard voor menselijke consumptie. Dit betekent dat huisdierenvoeding van PURINA dierlijke grondstoffen bevat van de dieren die wij ook eten, zoals rund-, lams-, varkensvlees en kip.

Vis en visbijproducten

Vis is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten en daarom gebruiken we dit in vele recepten voor PURINA-huisdierenvoeding. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam, essentieel voor groei en herstel. Eiwitten helpen bij het vrijgeven van energie en het aanmaken van spieren, huid, haar, antistoffen en hormonen. In visspieren zit jodium. Omdat de graten vaak worden gemalen bij het bereiden van de vis, is het ook een goede bron van calcium en fosfor. Het vlees van vette vis bevat vitamine A en D en omega 3, geweldig voor een gezonde, glanzende vacht.

Groenten

Groenten worden in PURINA-huisdierenvoeding vaak gecombineerd met eiwitbronnen. Groenten zijn een geweldige bron van vitamines, mineralen en vezels. Sojabonen zijn een goede bron van eiwitten en energie, omega 6, B-vitamines, vezels en mineralen. Vitaminen, mineralen en aminozuren Net als mensen hebben honden en katten de juiste balans van vitaminen en mineralen nodig om lichaamsstructuren en vitale functies te handhaven. Vitaminen ondersteunen een groot aantal lichaamsfuncties, zoals het immuunsysteem, gezichtsvermogen, beenderstelsel, spieren en gewrichten, en de aanmaak van antioxidanten. Mineralen houden lichaamsvloeistoffen in balans, ondersteunen de stofwisseling en zorgen voor sterke botten en tanden.
Vitaminen, mineralen en aminozuren worden geclassificeerd als 'nutritionele additieven' in huisdierenvoeding. Deze additieven helpen ons producten te maken die volwaardige, gebalanceerde voedingsmiddelen zijn en aan de voedingsbehoeften van uw huisdier voldoen. Dit zijn enkele voorbeelden: vitamine A ter ondersteuning van het normale gezichtsvermogen; calcium en fosfor voor gezonde groei en verzorging van botten en tanden; ijzer (ijzersulfaat-monohydraat) voor gezond bloed; en zink (zinksulfaat-monohydraat) voor een gezond immuunsysteem.

Andere additieven

Additieven omvatten ook smaakstoffen, bewaarmiddelen, antioxidanten en kleurstoffen. Additieven spelen een belangrijke rol bij de productie van aantrekkelijke, smakelijke voeding en bieden uw huisdier ook een veilig, gebalanceerd dieet. We gebruiken slechts kleine hoeveelheden van additieven die veilig zijn en wettelijk zijn toegestaan volgens de strenge EU-wetgeving voor huisdierenvoeding. De gebruikte additieven zijn ook te vinden in de voeding die wij zelf eten.
Bewaarmiddelen zijn een voorbeeld van een additief. Ze kunnen natuurlijk of kunstmatig zijn, maar wat ze ook zijn, ze voorkomen bederf van voeringrediënten, bijv. vetten. Ze zijn van cruciaal belang voor hoogwaardige, veilige en eetbare huisdierenvoeding. Antioxidanten zijn een ander voorbeeld van een additief. Er is aangetoond dat deze een belangrijke rol spelen voor de gezondheid op de lange termijn en het welzijn van huisdieren. In sommige gevallen kunnen we antioxidanten, zoals selenium, vitamine C en E, aan onze huisdierenvoeding toevoegen om een goede gezondheid te bevorderen en vrije radicalen te neutraliseren.
Kleurstoffen worden slechts in kleine hoeveelheden in onze producten gebruikt. Het gebruik van kleurstoffen en alle andere additieven wordt zorgvuldig geregeld door een aantal autoriteiten (EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) samen met de Europese Commissie) en zijn toegestaan voor gebruik in voeding voor katten, honden en mensen in alle EU-lidstaten. Alle PURINA-producten voldoen aan de strenge EU-wetgeving voor huisdierenvoeding om te garanderen dat ze veilig en gebalanceerd zijn.

Granen

Granen zijn meestal goede bronnen van koolhydraten in huisdierenvoeding. Veel PURINA-huisdierenvoeding bevat granen zoals maïs, rijst, tarwe of gerst, omdat deze een belangrijke bron zijn van energie, eiwitten en een aantal andere voedingstoffen zoals B-vitamines. Bepaalde vezels, zoals rijstzemelen, kunnen bovendien aanvullende voordelen hebben en de gezondheid van het spijsverteringskanaal bevorderen.
Vetten
Vetten zijn een essentieel onderdeel in de voeding van uw huisdier en een belangrijke bron van energie, die tweemaal zoveel energie levert als eiwitten of koolhydraten. Vetten zorgen er ook voor dat dierenvoeding beter smaakt en deze gemakkelijker te verteren is. Essentiële vetzuren zijn belangrijk voor de algehele gezondheid van uw huisdier, wat zich uit in een glanzende vacht en goede huid, gezonde gewrichten, een gezond immuunsysteem, goede voortplanting en een goede stoelgang.
We maken ons vaak zorgen over 'goede' en 'slechte' vetten in onze eigen voeding maar, in tegenstelling tot mensen, is het risico van verstopte aderen niet hetzelfde voor honden en katten volgens de diergeneeskunde.
Alle ingrediënten in PURINA-huisdiervoeding, evenals de vetinhoud, worden zorgvuldig bepaald zodat uw huisdier de juiste hoeveelheid binnenkrijgt, afhankelijk van zijn levensstijl of levensstadium. Dit betekent dat de exacte hoeveelheid in elk van onze producten varieert. PURINA-puppyvoeding bevat bijvoorbeeld meer vet dan een product voor volwassen honden, terwijl voeding voor oudere honden en gewichtscontrole weer minder vet bevat.

Zout

Zout is een van de belangrijkste mineralen voor honden en katten. Zout in de vorm van natriumchloride speelt een belangrijke rol in de effectieve werking van het zenuwstelsel. De juiste balans van bepaalde mineralen die elektrolyten worden genoemd (bijv. natrium, kalium, calcium en magnesium), is ook nauw verbonden met de waterbalans in het lichaam en moet voorkomen dat het lichaam te weinig (risico op uitdroging) of teveel water heeft. PURINA-huisdierenvoeding bevat alleen veilige hoeveelheden natrium en maakt deel uit van een 100% volledig en gebalanceerd dieet.
Suiker
Suikers omvatten sacharose (uit riet of suikerbiet), fructose en glucose, allemaal natuurlijke producten die aanwezig zijn in voedingsmiddelen die wij eten, zoals fruit en groenten. Suiker is, net als eiwit, een bron van energie. Het is echter geen hoofdingrediënt in de industrie van huisdierenvoeding. Kijk op het etiket (altijd in aflopende volgorde) en u zult zien dat 'suiker' bijna op het einde staat.