Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Balinese kat

De Balinese kat is een mooi, elegant, middelgroot kattenras met dezelfde lange, slanke lijnen als de siamees. Het lichaam is sierlijk en de kop heeft een recht profiel met grote oren die plukjes kunnen hebben. Het dier heeft een fijne, zijdezachte vacht die tussen één en enkele centimeters lang kan zijn en plat tegen het lichaam ligt. De staart is lang en heeft een pluim met veel langer haar. De Balinese kat heeft geen wollige ondervacht en staat daarom officieel geclassificeerd als 'half-langharig'. De ogen zijn helderblauw en oosters van vorm en stand. De vacht heeft dezelfde gekleurde punten als de siamees: de oortjes, de kop, de poten, de voeten en de staart.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Het temperament van de balinees is vergelijkbaar met dat van de siamees, maar sommige baasjes vinden dat de Balinese kat wat stiller is. Het is waarschijnlijk dat de Balinese kat nog steeds een beetje extravert is en aandacht vraagt van mensen. Balinese katten zijn uiterst vocaal en lijken bijna met hun baasjes te praten. Ze moeten deel uitmaken van het gezin. Hun behoefte aan aandacht betekent dat ze graag menselijk gezelschap hebben en dat ze geschikt zijn voor iemand die niet de hele dag van huis is.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Balinese kat is eigenlijk een langharige siamees. Deze kat werd voor het eerst opgemerkt in het begin van de 20e eeuw, en fokkers gaven in eerste instantie hun langharige kittens weg. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ras ontwikkeld en oorspronkelijk werd het 'langharige siamees' genoemd, maar het ras werd omgedoopt tot 'balinees' door de gelijkenis met de elegante tempeldansers uit het Verre Oosten. In 1961 werd de balinees in de VS erkend, maar pas midden jaren zeventig werd het Balinese kattenras in Europa ingevoerd.