Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Petit Basset Griffon vendéen

Petit Basset Griffon vendéen

De petit basset griffon vendéen is een kleine à middelgrote, sterke speurhond met een diepe borst. Hij heeft de typische bouw van een basset: hij is langer dan dat hij hoog is en heeft korte benen. Volwassen honden zijn ongeveer 34-38 cm hoog. De ruwe, middellange vacht is wit met citroengele, oranje, schimmel of zwarte tekeningen, of de vacht is driekleurig.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Middlematige hond
 • Een beetje kwijl
 • Moet om de dag verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Hond die veel blaft
 • Geen waakhond
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Een echte gezinshond
Petit Basset Griffon Vendeen die zich op het gras bevindt

Persoonlijkheid

De petit basset griffon vendéen is een vrolijke, extraverte hond die graag actief is. Hij kan koppig, onafhankelijk en brutaal zijn en heeft een baasje nodig die geduldig en tolerant is. Maar hij wil zijn baasje ook graag tevreden stellen. Hij kan goed overweg met andere honden, kinderen en vreemden.

Petit Basset Griffon Vendeen loopt

Oorsprong

De petit basset griffon vendéen bestond al in de 16e eeuw. Deze honden komen uit Vendée, een regio in West-Frankrijk. Er zijn twee soorten basset griffon vendéens, de Petit en de Grand. Deze twee soorten zaten oorspronkelijk in dezelfde nestjes. Pas in 1970 werd het kruisen van deze twee soorten verboden. Tegenwoordig worden deze honden nog steeds gebruikt, apart of in een roedel, om op wilde zwijnen te jagen en om naar konijnen en hazen te speuren.

Gezondheid

De petit basset griffon vendéen heeft, net als veel andere rassen, last van verschillende erfelijke oogafwijkingen en daarom worden oogtesten aanbevolen voor het fokken. Epilepsie komt ook voor bij zowel de grands en de petits.

Beweging

De petit basset griffon vendéen heeft minimaal een uur beweging nodig per dag, net als spelletjes en tijd buiten. Het jachtinstinct van deze plattelandshond is duidelijk aanwezig en hij volgt graag met zijn neus allerlei sporen op de grond, waardoor hij soms opeens Oost-Indisch doof wordt!

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

De weerbestendige vacht bestaat uit een dikke ondervacht en een ruwe, stugge, middellange bovenvacht. Zijn vacht moet een keer per week worden verzorgd en zijn oren moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.