Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Engelse toyterriër

Engelse toyterriër

De Engelse toyterriër is een kleine hond met een zachte zwart-en-taankleurige vacht en rechtopstaande puntoren. Ze zijn iets langer dan dat ze hoog zijn. Een volwassen Engelse toyterriër heeft een schofthoogte van 25-30 cm en weegt ongeveer 2,7-3,6 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag rustig wandelen
 • Gaat graag een half uur per dag wandelen
 • Heel kleine hond (die je kan dragen)
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Hond die veel blaft
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Engelse Toy Terriër die op het gras staat

Persoonlijkheid

Deze kleine hond heeft nog een klein beetje terriër-temperament. Het zijn over het algemeen aanhankelijke, vriendelijke honden die zeer loyaal zijn naar hun gezin. Ze wonen zowel graag in de stad als op het platteland. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te laten wennen aan andere honden, katten en kinderen.

Engelse Toy Terrier die op de weg staat

Oorsprong

De Engelse toyterriër stond tot de jaren zestig bekend als de miniatuur-black-and-tan-terriër. Ze stammen af van de black-and-tan-terriërs die in de 16e eeuw al werden beschreven. In de 19e eeuw werden deze honden in Engeland massaal ingezet als rattenvangers, in verband met de toenemende rattenpopulatie, een gevolg van de industriële revolutie. Verder werden ze door heren in hun zak gedragen tijdens de jacht en op de grond gezet om vossen en andere dieren te verjagen. Er ontstonden wedstrijden tussen terriërs, waarbij gewed werd hoe lang het zou duren voordat de honden een bepaald aantal ratten hadden gedood. De Engelse toyterriër werd steeds populairder én mensen wilden graag kleine honden. Er werd veel gekruist en vooral de kleinste honden uit het nest werden gebruikt om mee te fokken.

Gezondheid

Over het algemeen zijn Engelse toyterriërs gezonde honden. Echter, net als bij andere kleine rassen, kunnen ze last krijgen van losse knieschijven (luxating patellas).

Beweging

De Engelse toyterriër heeft niet veel beweging nodig: een half uur per dag is voldoende voor een volwassen hond. Ze vinden lange wandelingen echter wel fijn. Hoewel ze er teer en fragiel uitzien, kunnen ze kilometers lang lopen. Ze zijn ook dol op terriërachtige spelletjes!

Voeding

Kleine honden hebben een snelle stofwisseling, waardoor ze op hoog tempo energie verbranden, en ze hebben kleine maagjes. Daarom moeten ze dus veel kleine porties eten. Voer voor kleine rassen bevat de juiste essentiële voedingsstoffen en bestaat uit kleine brokjes. Dit stimuleert kauwen en verbetert de spijsvertering.

Verzorging

Deze hond heeft een korte, dichte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Een borstelhandschoen en een doek is alles wat je nodig hebt.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.