Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Canaänhond

Canaänhond

De canaänhond is een middelgrote, vierkante hond met het uiterlijk van een keeshond. Hij heeft een dikke, weelderige vacht en zijn staart krult terug over zijn rug als hij opgewonden is of beweegt. Zijn ruwe, steile, korte of middellange vacht is zandkleurig, roodbruin, wit of zwart. De canaänhond heeft een schofthoogte van 50-60 cm en weegt 18-25 kg.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Middlematige hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Persoonlijkheid

De canaänhond is een van de weinige 'natuurlijke' hondenrassen die tegenwoordig nog bestaan. Ze zijn in de loop der tijd gedomesticeerd maar hebben nog steeds een zeer sterk overlevingsinstinct, waardoor ze onafhankelijk en behoedzaam zijn. Ze bewaken hun territorium, maar zijn niet agressief naar mensen. Daarnaast beschermen ze hun familie, zowel volwassenen als kinderen. Ze kunnen ruzie zoeken met andere honden en agressief zijn richting andere reuen. Daarom is vroege en continue socialisatie essentieel.

Oorsprong

De canaänhond is een eeuwenoud hondenras uit het Midden-Oosten. Ze werden gebruikt om kuddes van de Israëlieten te hoeden en bewaken. Toen het Israëlische volk uiteen werd gedreven, trof deze honden hetzelfde lot en alleen de sterkste honden konden overleven in de ruige omgeving. Sommige honden werden geadopteerd door bedoeïenen om hun kampen en kuddes te bewaken. In de jaren dertig was er behoefte aan een waakhond die de geïsoleerde nederzettingen van Israël kon bewaken. De canaänhond was de ideale keuze: deze hond was halfwild en kon in barre omstandigheden overleven. Tegenwoordig zijn deze honden nog steeds waakhonden voor bedoeïenen en ook het Israëlische leger zet ze in als waak- en surveillancehond.

Gezondheid

De canaänhond is over het algemeen een gezonde hond met weinig bekende rasspecifieke problemen. Het is belangrijk om naar de oogtesten en heupscores te kijken voordat er wordt gefokt, om problemen te voorkomen.

Beweging

Deze hond is gek op beweging. Hij is behendig en atletisch. Hij accepteert de hoeveelheid beweging die hij krijgt, binnen of buiten, maar moet minimaal een uur per dag de kans krijgen om de benen flink te strekken.

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

Deze hond heeft een steile, ruwharige vacht, die kort tot middellang is, en een weeldigere ondervacht. Zijn vacht moet een keer per week worden geborsteld. Als hij in de rui is, verliest hij grote plukken van zijn ondervacht en moet hij dagelijks worden geborsteld. Je kunt het beste een gladde borstel of een grove kam gebruiken.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.