Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bracco italiano

Bracco italiano

De bracco italiano is een grote, sterke, gespierde, actieve hond met een korte fijne vacht. Zijn kop heeft een kenmerkende vorm, lange oren en hangwangen. Hij is oranje en wit, oranje gespikkeld, kastanje en wit of kastanje gespikkeld. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van 58-67 cm en teven zijn 55-62 cm. Het gewicht varieert tussen de 25 en 40 kg, afhankelijk van hoe groot de hond is.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Enige training nodig
 • Gaat graag uitgebreid wandelen
 • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
 • Grote hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Rustige hond
 • Waakhond. Blaft en verwittigt.
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Een echte gezinshond
Bracco Italiano staat aan het water

Persoonlijkheid

Het zijn intelligente, trouwe en liefdevolle honden, die goed overweg kunnen met andere honden en kinderen. Ze komen het best tot hun recht in een actief plattelandsleven en zijn zowel werkhonden als gezinshonden. Hoewel ze graag leren en graag hun baasje tevreden stellen, is het belangrijk om te onthouden dat dit een gevoelige hond is. Ga voorzichtig te werk als je hem traint. Dit ras is niet ideaal voor baasjes die voor het eerst een hond nemen.

Bracco Italiano staat op de rotsen bij het water

Oorsprong

Dit is een oeroud ras, dat terug te vinden is in schilderijen en teksten uit de 4e en 5e eeuw voor Christus. Waarschijnlijk is deze hond ontstaan na een kruising tussen een mastiff en een Egyptische jachthond. In de 18e eeuw ontwikkelden Italiaanse jagers de bracco italiano voor jagen, speuren en wild aangeven. Voordat er met geweren werd gejaagd, werden deze honden gebruikt om het wild richting de netten van de jagers te drijven. Aan het eind van de jaren tachtig kwamen deze honden in het Verenigd Koninkrijk terecht en er zijn momenteel weinig honden van dit ras.

Gezondheid

De bracco italiano kan last krijgen van verschillende erfelijke oogaandoeningen en heup- en ellenboogdysplasie (een afwijking die pijnlijk kan zijn en kan leiden tot mobiliteitsproblemen). Het is belangrijk om naar de oogtesten en heupscores te kijken voordat er wordt gefokt.

Beweging

De bracco italiano is van nature een plattelandshond die graag lange wandelingen maakt in de natuur. Ze zijn gek op zwemmen en apporteren en als ze te weinig beweging krijgen worden ze onstuimig! Meer dan twee uur per dag beweging wordt aanbevolen voor volwassen honden.

Voeding

Grote honden moeten een andere verhouding van vitamines en mineralen uit hun voeding halen dan kleine honden. Ze zijn ook vatbaarder voor een opgeblazen gevoel en maagproblemen. Je kan het risico daarop wel minimaliseren door vaker kleine maaltijden aan te bieden.

Verzorging

De vacht van de bracco italiano is kort en zacht en heeft weinig onderhoud nodig. Gebruik elke week een borstelhandschoen om dode of losse haren uit zijn vacht te verwijderen.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.