Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Basset Fauve de Bretagne

Basset Fauve de Bretagne

Deze middelgrote hond met ruwe vacht heeft de typische bouw van een basset, maar staat wat hoger boven de grond met een schofthoogte van 32-38 cm als hij volgroeid is. Als hij volwassen is weegt hij ongeveer 16-18 kg. Zijn vacht is lichtbruin, goud-tarwekleurig of rood. Soms hebben ze een witte borst.

 • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
 • Uitgebreide training nodig
 • Gaat graag actief wandelen
 • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
 • Middlematige hond
 • Minimale kwijl
 • Moet wekelijks verzorgd worden
 • Geen hypoallergeen ras nodig
 • Kletsende en vocale hond
 • Geen waakhond
 • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
 • Een echte gezinshond
Basset Fauve De Bretagne in het veld

Persoonlijkheid

Het zijn vrolijke hondjes, intelligent, vriendelijk, dapper en zeer actief. De basset fauve de bretagne kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het zijn niet echt waakhonden, maar ze blaffen als er een onbekende voor de deur staat. Ze zijn niet blij als ze lang alleen moeten zijn en houden van drukke, gezellige dagen, waarop ze betrokken worden bij alle familieactiviteiten.

Twee Bassets Fauve De Bretagne genieten van de wandeling

Oorsprong

De basset fauve de bretagne is de kleinste van twee hondensoorten die afkomstig zijn uit het Franse Bretagne van de 19e eeuw. Hij is het resultaat van een kruising tussen de grotere soort, de griffon fauve de bretagne, en andere bassetsoorten uit Bretagne en werd oorspronkelijk gebruikt voor het jagen op wild, van konijnen tot wilde zwijnen. Eerdere versies van het ras leken waarschijnlijk meer op terriërs dan deze hond. Behalve in hun vaderland werden deze honden ook populair in Groot-Brittannië.

Gezondheid

Dit is een robuust ras, dat tot nu toe geen erfelijke problemen heeft gehad.

Beweging

Ondanks hun formaat heeft de basset fauve de bretagne redelijk veel beweging nodig: minimaal twee uur per dag. Deze behendige honden zijn gek op spelen en jagen. Wees dus voorzichtig als je ze los laat lopen. Verder is het belangrijk om ze als puppy aan te leren dat ze moeten komen als je ze roept, anders worden ze Oost-Indisch doof en komen pas terug als ze daar zelf zin in hebben!

Voeding

Het dieet van deze hond moet goed gebalanceerd zijn. Ook vers water maakt daar deel van uit. Het is belangrijk om regelmatig de fysieke conditie van je hond te controleren, zodat hij in goede vorm blijft. Geef hem minimaal twee keer per dag eten en houd je aan de richtlijnen voor zijn voeding.

Verzorging

Het kost weinig moeite om de basset fauve de bretagne te verzorgen. Hun ruwe vacht moet een keer per week worden gekamd en twee keer per jaar worden geplukt. Hun vacht mag nooit worden getrimd, maar overtollig haar rond de oren moet worden verwijderd.

Omgang met kinderen

De meeste honden kunnen van nature goed opschieten met kinderen, maar het is toch belangrijk dat honden én kinderen leren hoe ze op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Zorg ook dat er altijd een volwassene in de buurt is! Jonge kinderen en honden alleen laten is nooit een goed idee.