Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan de logo
Elzasser in veld

Gevoelige spijsvertering bij honden

leestijd: 2 min
Pro Plan de logo
Aangeboden door Pro Plan

Werkt het spijsverteringsstelsel van je hond optimaal? Eten ze goed, groeien ze goed en zijn ze vrolijk en opgewekt? Om je hond gezond te houden, is het van cruciaal belang dat zijn spijsverteringsstelsel zo goed mogelijk werkt. Bij sommige honden betekent dit dat je een voeding kiest die speciaal is samengesteld voor honden met een gevoelige spijsvertering.

 

Waarom is een gezonde spijsvertering zo belangrijk?

Het spijsverteringsstelsel bewaakt je hond dag en nacht. 70% van de immuuncellen van je hond bevindt zich in zijn spijsverteringsstelsel. Deze cellen beschermen zijn lichaam tegen giftige stoffen en schadelijke microben van buitenaf. Ook haalt het spijsverteringsstelsel voedingsstoffen uit de voeding, zet ze om in energie en scheidt alles uit wat onverteerbaar is.

Symptomen herkennen van een gevoelige spijsvertering

Als je vermoedt dat je hond last heeft van een gevoelige spijsvertering, let dan op de volgende twee symptomen:

  • De ontlasting is vaak zacht en nauwelijks gevormd.

Nu en dan diarree en zachte ontlasting zijn natuurlijke tekenen dat de Darmflora niet in balans is. Maar wanneer dit vaker voorkomt, kan het duiden op een voedselintolerantie of allergie. Maak een afspraak met de dierenarts als je je zorgen maakt.

  • Slecht reageren op nieuwe voeding.

Wanneer je je hond andere voeding geeft, kun je dit het beste stap voor stap doen. Snelle veranderingen kunnen de spijsvertering tijdelijk uit balans brengen. Maar als een geleidelijke verandering al leidt tot winderigheid of diarree, is de nieuwe voeding misschien niet geschikt voor je hond.

 

Hoe kan voeding helpen?

Als je vermoedt dat je hond een gevoelige spijsvertering heeft, vraag dan de dierenarts om raad. Wellicht adviseert hij of zij een voeding die speciaal is samengesteld om een gezonde spijsvertering te ondersteunen, zoals PURINA® PRO PLAN® met OPTIDIGEST®.

De voeding bevat OPTIDIGEST®, een speciale combinatie van voedingsstoffen die een gezonde spijsvertering ondersteunen. De voeding is samengesteld uit hoog verteerbare bestanddelen die het spijsverteringsproces vergemakkelijken, en bentoniet, een natuurlijke klei die de kwaliteit van de ontlasting helpt bevorderen.