Your Pet, Our Passion.
Pro Plan de logo
Houd de huid van uw puppy gezond

Houd de huid van je pup in goede gezondheid

leestijd: 3 min
Pro Plan de logo
Aangeboden door Pro Plan

Droge huid kan een heel pijnlijk probleem zijn voor pups. Zodra je puppy een droge huid heeft, krijgt hij last van jeuk. Jonge puppy's verdragen dat niet en zullen zich dag en nacht krabben. Dat gedrag kan veel schade berokkenen aan de huid. De pup kan zijn huid kapot krabben, waarna die gaat bloeden, wat tot nog grotere huidproblemen zal leiden.

Gelukkig kun je verschillende zaken doen om het risico op een droge huid te verminderen en de vacht van je puppy in topconditie te houden.

DE VACHT VAN JE PUPPY BORSTELEN 

Een van de beste manieren om uitdroging van de huid te voorkomen bij puppy's, is hun vacht te borstelen. Elke keer dat je je puppy borstelt, verwijder je de dode huid uit zijn vacht. Als je dat niet doet, kunnen huidschilfers in de vacht irritatie veroorzaken en de pup aanzetten tot zich krabben.

Borstelen helpt ook om de talgklieren van de huid te stimuleren. Talg dient om de huid en de vacht van de pup gezond en in optimale conditie te houden. Als je de vacht van je pup van jongs af borstelt, went hij aan de vachtverzorging en zal hij het voor de rest van zijn leven beschouwen als een aangename activiteit.

OLIJFOLIE

Olijfolie is rijk aan goede vetzuren die helpen de huid van je hond gezond te houden. Essentiële vetzuren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de huid en vacht van je puppy. Enkele druppels olijfolie toevoegen aan zijn dagelijkse voeding kan al een groot verschil maken, zeker als je puppy een droge huid heeft.

SHAMPOO VOOR PUPPY'S

Puppyshampoo kan helpen om de vacht van je puppy gezond te houden tot hij zijn volwassen vacht heeft. De meeste shampoos bevatten verschillende oliën en ingrediënten die tot doel hebben de veerkracht van de huid te verbeteren. Deze speciale ingrediënten helpen ook bij het herstel en de verzorging van huidzones die een beetje droog zijn.

Gebruik nooit een shampoo die bedoeld is voor mensen, maar altijd speciale shampoo voor huisdieren. Shampoo voor mensen is niet ontworpen voor huisdieren en kan meer kwaad dan goed doen. Vraag je dierenarts welke shampoo het beste is voor het ras en de grootte van je hond.

HYDRATATIE VAN DE VACHT VAN JE PUPPY 

Een goede hydratatie van je hond is belangrijk om een aantal redenen. Een van die redenen is dat een uitgedroogde puppy vatbaar is voor huidproblemen. Verlies van huidelasticiteit en rimpels zijn bijvoorbeeld tekenen van uitdroging. Als je deze symptomen opmerkt, zorg er dan voor dat jouw hond steeds schoon en vers drinkwater ter beschikking heeft. Als je pup nog altijd niet (voldoende) drinkt, raadpleeg dan je dierenarts, want mogelijk heeft hij een ernstiger probleem.

DE JUISTE VOEDING KIEZEN

De voeding die je aan je hond geeft, kan van invloed zijn op de gezondheid van zijn huid en zijn vacht. Als complete hondenvoeding waarvan klinisch bewezen is dat ze een gezonde huid ondersteunt, raden wij PURINA® PRO PLAN® Puppy Sensitive Skin met OPTIDERMA® aan. Deze voeding werd speciaal ontwikkeld voor pups met een gevoelige huid.

Ze helpt huidreacties veroorzaakt door overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen te verminderen, dankzij een zorgvuldig geselecteerde eiwitbron (meer dan 90 % zalm) en ingrediënten die goed zijn voor de huid, zoals zink, essentiële vetzuren en de vitamines A, E en B.

Hier vind je meer informatie over deze voeding.

Ontdek hoe oud jouw hond in mensenjaren is met behulp van de onderstaande leeftijdscalculator:

Mijn hond is

jonger dan

1

jaar oud

jaar oud

Versleep de schuifbalk

Hoe groot is jouw hond?

Verwante artikelen:

Pro Plan