Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Gestreepte donkere kat

Welke speeltjes zijn het beste voor mijn kat?

leestijd: 1 min

Of je nu iets zoekt om je kat bezig te houden wanneer ze alleen is of wilt weten welke kattenspelletjes jullie samen kunnen spelen, hier vind je enkele nuttige tips om speeltjes voor je kat te kiezen.

​Er zijn enorm veel speeltjes beschikbaar voor jouw kat of kitten, van de nieuwste apps voor op je tablet tot een eenvoudige kartonnen doos. Door interactief te spelen (dus samen met jou), kan jouw kat haar jachttechnieken perfectioneren en wordt de band tussen jullie versterkt, wat een stevige basis vormt voor latere gedragstraining. Spelen is ook een prima oefening, die haar helpt om op een gezond gewicht te blijven en opgekropte agressie kwijt te raken. Maar het belangrijkste is dat speeltjes haar omgeving verrijken, zodat jouw kat actief en tevreden blijft. Houd dus wat speeltjes achter de hand en wissel ze regelmatig af of voeg er kattenkruid aan toe om haar bij de les te houden en pak de speeltjes weg zodra het speelkwartier voorbij is.

Zelfgemaakte speeltjes

Katten en kittens houden over het algemeen van alles wat een echte prooi nabootst en er zijn een heleboel speeltjes te koop die daarop inspelen. Naast balletjes, belletjes en opwindbare muizen zijn lange stokken met een touwtje waaraan veren of andere voorwerpen hangen, meestal favoriet. Er zijn ook technisch geavanceerdere speeltjes beschikbaar, zoals speciale apps voor op je tablet en laserstralen, die katten onweerstaanbaar vinden om na te jagen.

Er zijn ook genoeg speeltjes die je van huis-tuin-en-keukenvoorwerpen kunt maken. Klap bijvoorbeeld de onder- en bovenkant van een kartonnen doos open om een tunnel te maken en knip gaten in de zijkanten voor extra plezier. Een ander zelfgemaakt speeltje dat het goed doet, is een oude sok die je met crêpepapier en wat kattenkruid vult en dan dichtknoopt om een goedkope ‘muis’ te verkrijgen. Klaar is Kees!