Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Homme et femme dans un centre d'adoption

Purina® steunt Fondation Galgos Rescue

leestijd: 2 min

Achtergelaten, of op wrede wijze vermoord door hun eigen baasjes. Dat is elk jaar het lot van meer dan 50.000 windhonden of “galgo’s” in Spanje. Gelukkig kon de Fondation Galgos Rescue in 10 jaar tijd meer dan 1000 galgo-honden redden, en ter adoptie aanbieden in België. Nestlé helpt hen met Purina®-producten: voor de honden die nog bij Fondation Galgos Rescue zijn, maar ook voor de galgo’s die al een liefdevolle thuis kregen. Samen geven we een beter leven aan de Spaanse galgo’s!

 

Adopteren, da’s een leven redden

Sommige dieren hebben minder geluk dan andere. Veel minder. Zo zijn er dieren die verlaten of mishandeld worden. Gelukkig vechten verenigingen om die onfortuinlijke beestjes een tweede kans te geven, en een thuis met alle warmte en liefde die ze verdienen.

Maar de benarde situatie van die dieren laat ook ons bij Purina® niet onberoerd. Daarom zetten we ons bijvoorbeeld in voor een verantwoorde adoptie van huisdieren, door samen te werken met 43 opvangcentra. Die centra streven ernaar om zo veel mogelijk dieren in zo goed mogelijke omstandigheden op te vangen. Elke dag opnieuw.

 

In België steunt Purina® Fondation Galgos Rescue

Sinds de oprichting in 2010 heeft Fondation Galgos Rescue één groot doel: zoveel mogelijk galgo-honden redden. Die dieren zijn namelijk het slachtoffer van barbaarse tradities die vandaag nog steeds bestaan in Spanje.

Galgo's worden er gefokt om hazen te vangen. Als windhonden (podenco's) hebben ze een ongelooflijke snelheid, toewijding en instinct. Helaas worden ze aan het einde van het jachtseizoen lafhartig in de steek gelaten. Of, erger nog: opgehangen, in putten gegooid of doodgeslagen. Een verschrikkelijke realiteit, voor duizenden honden per jaar!

Dankzij Fondation Galgos Rescue konden de afgelopen 10 jaar al meer dan 1000 galgo-honden gered worden. Ze kregen een liefdevolle familie, waar ze hun hele leven gelukkig kunnen wonen. De organisatie hoopt nog meer honden te kunnen redden, maar wil vooral ook de lokale bevolking en autoriteiten sensibiliseren, zodat de mishandeling stopt.

 

Een familie, liefde … en goede voeding

De Fondation Galgos Rescue kan rekenen op de hulp van Purina® om haar viervoeters te verzorgen. We schenken hen regelmatig gratis producten, zowel voor de honden die nog op adoptie wachten als voor de honden die al bij een adoptiegezin wonen.

Meer weten, of zelf ook Fondation Galgos Rescue steunen? Je vindt meer informatie op de Franstalige website en Facebook-pagina.