Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kind knuffelen gemberkat

Stimuleren van programma's voor verantwoord huisdiereigenaarschap voor kinderen

Aangezien kinderen de volgende generatie van huisdiereigenaren vormen is het belangrijk om hen te sensibiliseren rond huisdieren.

Kind kijkt uit een raam met hond
Ons doel

Tegen 2023 zullen 2.000.000 kinderen hebben deelgenomen aan onze programma's voor verantwoord huisdierbezit.

Persoon en kat infographic
Wat we tot nu toe hebben bereikt

92% bereikt

In 2020 werden in totaal 1.846.129 kinderen in Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Rusland en Spanje via onze programma's opgeleid over de aspecten van verantwoordelijk huisdiereigenaarschap. We werkten ook samen met uiteenlopende organisaties die ons helpen om onze programma’s ingang te doen vinden, binnen en buiten het klaslokaal.

Aangezien kinderen de volgende generatie van huisdiereigenaren vormen is het belangrijk om hen de voordelen te doen inzien en te sensibiliseren rond huisdieren. De doelstelling van ‘Pet School’, ons digitaal programma rond verantwoordelijk huisdierbezit, is om zowel het leven van de jonge eigenaren als dat van hun huisdieren te verbeteren. Kinderen leren er hoe met een huisdier om te gaan, hoe hun gedrag te begrijpen en hoe ze te voeden, verzorgen en vertroetelen. Het programma loopt in 6 van onze toptienmarkten en is beschikbaar in vele talen.

Ons standpunt

Bij Purina geloven we dat de band tussen een mens en een huisdier het leven verrijkt en dat het hebben van een huisdier voordelen heeft op allerlei vlakken. Kinderen zijn de volgende generatie huisdiereigenaren en het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de voordelen van het houden van huisdieren en hoe ze zich het best in hun buurt kunnen gedragen. Huisdieren leren kinderen levenslessen op het gebied van verantwoordelijkheid, het tonen van affectie en het respecteren van grenzen.

Enfant avec chiot


We willen ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Europa leren over hoe ze een verantwoordelijke huisdiereigenaar kunnen zijn. Van hoe je een huisdier benadert tot het begrijpen van het gedrag, hoe je ze verzorgt en hoe en wat je ze voert. Zo vormen we de verantwoordelijke huisdiereigenaren van de toekomst.

 

Mensen vinden de aanwezigheid van huisdieren vaak spannend en emotioneel, vooral voor kinderen.

 

Huisdierenschool Purina-logo
Bestaande programma's

In veel landen in Europa lopen al jaren lang succesvolle programma's rondom het houden van huisdieren.

In Italië, bijvoorbeeld, is de 'Scuola di Petcare' al 10 jaar actief, waar ongeveer 250.000 kinderen van de basisschool en hun families worden voorgelicht over de voordelen van verantwoord huisdierbezit.

In onder andere Nederland, Frankrijk, Rusland en Duitsland hebben we soortgelijke programma's lopen.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'

Vrouw heeft een kat vast
Andere beloften
We zetten ons in voor huisdieren, hun baasjes én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die we willen verwezenlijken tegen 2023.