Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
petit chaton sortant de sous un lit

Hoe een kitten verwelkomen?

leestijd: 2 min

Enkele tips om je kitten in goede omstandigheden te verwelkomen en een goede start te maken! Enkele eenvoudige stappen om je kat gelukkig te maken.
 

Om je kitten optimaal te verwelkomen in zijn nieuwe thuis, moet je rekening houden met een aantal punten die belangrijk zijn op het gebied van comfort en veiligheid, om alles zo goed mogelijk te doen verlopen.

Je kitten een veilige omgeving bieden 

Katten zijn jagers en zullen op zoek gaan naar 'observatieposten' in de hoogte van waar ze alles in de gaten kunnen houden en ook naar verstopplaatsen achter of in kasten. Probeer je in de plaats van je kitten te stellen, om uit te vissen welke plaatsen een gevaar voor hem kunnen vormen.

Je kunt voorkomen dat je kat een val maakt door de ramen te sluiten of te beveiligen.

Zet planten waarop je kitten zou kunnen kauwen en die giftig voor hem kunnen zijn, op een plaats waar hij er niet bij kan. 
In het begin is hij nog te klein, maar uiteindelijk zal hij bijna elk plekje in huis kunnen bereiken. Zet kwetsbare voorwerpen weg en verbied je kat de toegang tot bepaalde plaatsen. Voed je kat op.

Een knusse slaapplaats voor je kitten

Je kunt voor je kat een mandje kopen dat aangepast is aan zijn volwassen formaat, maar katten zijn nomaden en zullen vaak van ligplaats veranderen. Als je niet wilt dat je kat in bepaalde kamers komt, bijvoorbeeld je slaapkamer, zul je ervoor moeten zorgen dat de deur van die kamer altijd gesloten is.

Eet- en drinkbakje 

Geef je kat twee verschillende bakjes, één voor zijn voeding en één voor het drinkwater, bij voorkeur van metaal of aardewerk. Plaats ze op enige afstand van elkaar. Het feit dat er verscheidene bakjes in het appartement zijn, komt tegemoet aan het jachtinstinct van je kat.

Plaats van de kattenbak 

Zet de kattenbak op een plaats die gemakkelijk toegankelijk is, maar waar niet veel geloop is. Laat de kitten kennismaken met de kattenbak. Als hij zijn behoefte moet doen, zal hij dan zelf teruggaan naar de kattenbak. Vergeet niet de ontlasting systematisch te verwijderen en de vulling regelmatig te verversen.

Benodigdheden om de kitten goed te verwelkomen

Kittens zetten graag hun klauwen in zaken. Zo onderhouden ze hun nagels en markeren ze ook hun territorium. Als je niet wilt dat je kitten jouw meubels daarvoor gebruikt, zet dan een krabpaal voor hem klaar.

Spelen is van cruciaal belang voor zijn mentale evenwicht, zijn lichamelijke conditie en zijn relatie met jou. Elke gelegenheid kan aangewend worden om even te spelen. Je kunt bijvoorbeeld een verfrommeld papiertje weggooien.