Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Gember kat in een boom klimmen

De voordelen van het microchippen van jouw kat

leestijd: 3 min

Microchippen is een van de simpelste manieren om je kitten te beveiligen. Een microchip is ongevaarlijk en blijvend, en vergroot in aanzienlijke mate de kans om met je kitten herenigd te worden mocht hij kwijt raken of gestolen worden.

De eenvoudige procedure

Je dierenarts brengt een minuscule microchip ter grootte van een rijstkorrel onder de huid tussen de schouderbladen van je kat in. De procedure is snel en niet pijnlijker dan een injectie. Je kat zal de microchip niet voelen en de chip zou levenslang op zijn plaats moeten blijven.

Hoe werkt microchippen?

Iedere microchip bevat een unieke code met 15 cijfers. Deze wordt bewaard in een landelijke database met de naam en contactgegevens van de eigenaar. Als je kat ooit wordt gevonden, kan iedereen die de chip scant gemakkelijk met je in contact komen. Daar waar de gebruikelijke halsband met identificatiemiddel gemakkelijk loskomen, zijn microchips blijvend en zorgen ze dus voor levenslange gemoedsrust

Extra veiligheidsmaatregel voor het huis

Een verder voordeel van een microchip is dat hij ongewenste kattenbezoekers kan beletten het kattenluik te gebruiken. Speciale, door een microchip geactiveerde kattenluiken laten alleen katten binnen waarvan de microchipgetallen worden herkend.

Voor meer informatie over het microchippen van je kitten kun je contact opnemen met de dierenarts.