Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Deux chats assis sur un canapé avec un coussin rouge

De taal van je kat ontcijferen

leestijd: 7 min

Katten gebruiken een heel brede waaier van tekenen om te communiceren met hun omgeving.

Wanneer je een kat in huis haalt, begin je een lang – en soms een beetje mysterieus – gesprek met een dier dat voortaan deel uitmaakt van je dagelijkse leven! Of dit nu je eerste kat is of je al lang een kattenvriend bent, er zullen momenten komen waarop je zou willen weten wat je kat denkt. Soms zul je niet weten waarom het gedrag van je kat veranderd is en je afvragen of je kat wel gelukkig is.

Ook al kan het moeilijk lijken om je kat te begrijpen, katten geven veel tekenen af waaruit je kunt afleiden wat er door hun hoofd gaat en hoe ze zich voelen. Zijn lichaamstaal, zijn gezichtsuitdrukkingen, zijn gemiauw en zijn staartbewegingen ... het zijn allemaal aanwijzingen die de stemming van je kat verraden.

Katten hebben een heel scala basisemoties: ze kunnen blij, verdrietig, bang, opgelucht en zelfs gefrustreerd zijn, net zoals mensen! De sleutel tot een goede relatie met je kat is om deze emoties te leren herkennen en erop te reageren als dat nodig is.

Begrijpen wanneer je kat … angstig is

Katten hebben territoriumdrift en ze schrikken er niet voor terug hun territorium te verdedigen. Als je kat bang is, zal hij zijn rug bol zetten en zullen zijn haren rechtop staan. Bovendien legt hij zijn oren plat naar achteren als hij bang is. 

Begrijpen wanneer je kat … honger heeft

Dàt zul je snel genoeg merken! Als je kat honger heeft, zal hij tegen je benen komen vlijen, miauwen om aandacht en eventueel rondjes rond zijn eetbak draaien. Katten kunnen soms een mysterie zijn ... maar als je kat honger heeft, maakt hij daar geen geheim van! Welke voeding je kat ook nodig heeft (brokjes voor katten met aandoeningen van het urinewegstelsel, brokjes voor oude katten, brokjes voor katten met overgewicht enz.), probeer eten te geven op vaste tijdstippen, in kleine porties.

De emoties van je kat begrijpen