Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Stimulerend speelgoed voor oudere honden

Stimulerend speelgoed voor oudere honden

leestijd: 6 min

Naarmate je hond ouder wordt, veranderen zijn behoeften. Of hij nu een dieet voor senioren nodig heeft of dat je je dagplanning moet aanpassen aan de behoeften van je oudere hond.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan andere speeltjes en activiteiten. Je ouder wordende viervoeter kan misschien niet meer zo goed rennen en een frisbee vangen, of urenlang rondspringen tijdens het apporteren. Maar dat betekent niet dat zijn drang om te spelen verdwenen is!

Houd ook in gedachten dat als honden ouder worden, hun zicht en gehoor kunnen achteruitgaan. Daarom is het bij speelgoed voor oudere honden meestal een goed idee om voor speeltjes te gaan met een felle kleur en/of geur en die geluid kunnen maken of een smaakje hebben. Lees verder om het beste stimulerende hondenspeelgoed voor je oudere lieveling te ontdekken.

Speeltjes voor oudere honden

Wanneer je hond ouder wordt, denk je misschien dat hij niet meer wil spelen, of misschien niet de energie meer heeft om te spelen.

Ook al is je hond niet meer de energieke pup die hij ooit was en kan hij niet meer zo lang spelen als vroeger, dan betekent dat niet dat je helemaal niet meer met hem kunt spelen! Je hoeft alleen maar het speelgoed van je oudere hond te vervangen, de speelduur wat in te korten en wat minder intens en actief met hem te spelen.

Met dit speelgoed kunnen jullie fijn samen spelen en je zult er misschien versteld van staan hoeveel plezier je oudere hond nog kan hebben!

Kauwspeelgoed voor gevoelige tanden

Bij oudere honden is het nog steeds belangrijk om voor hun gebit te zorgen, net zoals je deed toen ze nog jong waren. De beste manier om dit te doen is met een kauwspeeltje. Kauwen helpt niet alleen om de tanden schoon te houden, maar het kan ook helpen stress te verlichten!

De Senior Kong is het perfecte speeltje voor je oudere hond. Het is gemaakt van zachter rubber dan normaal Kong speelgoed, dus vriendelijker voor gevoelig tandvlees en tanden, maar toch net zo duurzaam. En net als het andere populaire Kong speeltjes kun je dit hondenspeelgoed voor senioren nog steeds vullen met lekkernijen om je hond blij en bezig te houden. We raden aan om dit speeltje in de zomermaanden te vullen met hondvriendelijke pindakaas en het in te vriezen voor een verfrissend tussendoortje.

Stimulerende hondenspeeltjes

Naarmate honden ouder worden, kunnen hun hersenfuncties vertragen. Als je hun hersenen regelmatig traint en mentale stimulatie geeft, kan dit ze helpen mentaal actief te blijven. Het is dus een goed idee om je hond stimulerend hondenspeelgoed zoals puzzels of interactieve speeltjes te geven. Deze speeltjes zijn ook ideaal voor oudere honden als ze niet meer kunnen rondrennen zoals vroeger, omdat ze dan nog steeds de broodnodige stimulatie krijgen.

Het assortiment hondenpuzzels en interactief speelgoed van Nina Ottosson kan helpen de geest en het lichaam van je hond te trainen en verveling te voorkomen.

Hun unieke assortiment interactief speelgoed biedt vele verschillende uitdagingen, van flip-and-slide-puzzels tot een hondencasino dat je hond aanmoedigt zijn hersenen te gebruiken om de lekkernijen te ontgrendelen. Er zijn puzzels beschikbaar voor alle soorten honden en intelligentieniveaus!

Speelgoed voor oudere honden met verminderd gezichtsvermogen

Net als bij mensen kan het zicht bij honden naarmate ze ouder worden verslechteren en kunnen ze oogproblemen krijgen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van speelgoed voor oudere honden, omdat ze mogelijk niet goed genoeg kunnen zien om dingen te vangen of speeltjes te vinden.

Het is meestal een goed idee om te investeren in speelgoed met felle kleuren of een sterke geur, zodat je hond het gemakkelijk kan vinden. De BetterBall is perfect voor oudere honden die niet meer zo goed kunnen zien, omdat het speeltje niet alleen fel oranje van kleur is, maar ook kan worden gevuld met hun favoriete snacks, zodat je hond hem met zijn reuk kan opspeuren. Beter nog: als je er eentje koopt bij iHeartDogs.com, wordt er een BetterBall gedoneerd aan een asielhond in nood.

Hondenspeelgoed voor slecht gehoor

Net als bij het gezichtsvermogen kan het gehoor van je hond ook verslechteren naarmate hij ouder wordt. Misschien was het favoriete speelgoed van je hond toen hij jonger was wel een piepend speeltje waar hij urenlang op kon bijten. Maar nu hij ouder is, heeft hij misschien zijn interesse verloren omdat hij dat bevredigende piepgeluid niet meer kan horen. Wanneer je oudere hond aan mogelijk gedeeltelijk gehoorverlies lijdt, kan hij waarschijnlijk nog wel hogere frequenties horen.

Zoekspelletjes

Zoekspelletjes zijn perfect om de geest en nieuwsgierigheid van je hond te prikkelen. Door zijn favoriete lekkernijen en speelgoed overal in huis te verstoppen moedig je je hond aan om zijn hersenen te laten werken. Dit spelletje is bijzonder geschikt voor oudere honden, omdat ze misschien niet meer zoveel kunnen bewegen als vroeger. Het kan de behoefte aan spel en ontdekking bij je hond stimuleren.

Je kunt ook stimulerende speeltjes kopen, zoals het spel "Outward Hound's Hide a Squirrel", dat als een zoekspelletje werkt. Het spel bevat een zachte boomstam en drie piepende, pluche eekhoorns. Stop de eekhoorns eenvoudig in de boomstam en je hond zal zijn hersenen moeten gebruiken om ze er uit te halen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende versies voor zowel kleine als grote honden.

Dit zijn slechts enkele suggesties voor speelgoed voor je oudere hond. Er zijn heel veel speeltjes en spelletjes op de markt om aan de veranderende behoeften van je hond te voldoen. Kijk dus eens rond en ontdek wat je hond leuk vindt!

Stimulerende en motiverende hondenspeeltjes zijn ongelooflijk nuttig, omdat ze een hulpmiddel zijn die de hersenen van je hond helpen actief te blijven. Ook raden we aan om je oudere hond algemene trainingen te geven om de hersenfuncties te behouden, zeker als hij ouder wordt.

Wil je meer weten over de verzorging van je oudere hond? Click dan hier. Ontdek nu hoe oud jouw hond is in mensenjaren met onze handige tool!

Ontdek hoe oud jouw hond in mensenjaren is met behulp van de onderstaande leeftijdscalculator:

Mijn hond is

jonger dan

1

jaar oud

jaar oud

Versleep de schuifbalk

Hoe groot is jouw hond?