Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Hond wordt gecontroleerd bij dierenarts

Vaccinaties voor Honden en Puppy's

leestijd: 5 min

 

Vaccinaties

Wanneer de inentingen regelmatig gebeuren, bieden deze aan honden een bescherming op lange termijn, namelijk voor hun hele leven, tegen ernstige en soms dodelijke virale ziekten. Eenmaal in de bloedbaan bootst het vaccin een bepaald virus of bacterie na en brengt dit een immuunrespons van het lichaam teweeg. Daarna is de immuunrespons klaar en in staat om elke toekomstige infectie door dit virus te bestrijden.

De eerste vaccinaties moeten gebeuren bij puppy's tussen acht en tien weken, dus plan zo snel mogelijk een bezoek aan uw dierenarts. De meeste vaccins worden ingespoten in meerdere injecties en een jaar na de laatste injectie zal uw hond een herhaling nodig hebben. De vaccinatieprotocollen kunnen verschillen, dus volg goed het vaccinatieprogramma dat uw dierenarts u aanbeveelt. Hij kan u ook adviseren over alle vaccins die uw hond moet krijgen. Dit zijn de meest voorkomende:

Ziekte van Carré (hondenziekte)

Zeer besmettelijke virale infectie van de luchtwegen, het maag-darmkanaal en het zenuwstelsel, die tot de dood kan leiden. Meestal verspreidt ze zich via de lucht en een vaccin is de enige vorm om de infectie doeltreffend onder controle te krijgen. Wanneer: injecties op de leeftijd van acht en tien weken, gevolgd door herhalingen. Ze kunnen worden gecombineerd met andere vaccins.

 

Besmettelijke hondenhepatitis (adenovirus)

Deze virale aandoening tast de lever, de nieren en de cellen langs de bloedvaten aan, met als symptomen hoge koorts, hevige dorst, verlies van eetlust, buikpijn, beschadiging van de lever en bloedingen. Wanneer: het eerste vaccin werd geïnoculeerd in een aantal injecties, vanaf de leeftijd van acht weken, en wordt vaak gecombineerd met de vaccins tegen hondenziekte.

 

Parvovirus

Vaak voorkomende, maar dodelijke virale infectie, met als symptomen ernstige diarree, koorts en braken. Wanneer: Een reeks van injecties, op een leeftijd tussen acht en twintig weken, gevolgd door herhalingen.

Leptospirose

Bacterie die de nieren en de lever aantast. Wanneer: Een reeks injecties vanaf de leeftijd van acht weken, gevolgd door herhalingen, die kunnen worden gecombineerd met andere vaccins.

 

Para-influenzavirus (Bordetella)

Dit virus is zeer besmettelijk en tast de ademhalingswegen aan. Wanneer: de eerste injecties worden gegeven op acht weken en worden gevolgd door herhalingen.