Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
gelukkig puppy buiten op het gras

Het zindelijk maken van jouw hond

leestijd: 10 min

 

De aankomst in het huis

De zindelijkheidstraining moet beginnen zodra uw puppy in uw huis is. Puppy's urineren vaak en zindelijkheid kunt u pas met succes aanleren als u anticipeert op hun behoeften. Ze moeten de gelegenheid hebben om ten minste om de twee uur te kunnen urineren. In het algemeen merken we dat een puppy "moet gaan" als hij angstig om zich heen kijkt, in het rond begint te draaien en in de hoekjes begint te snuffelen waar hij "het" zou kunnen doen. Dat is een signaal dat u uw huisdier snel moet uitlaten.

Bevelen

Hoe laat het ook is, puppy's moeten uitgelaten worden nadat ze wakker zijn geworden en nadat ze gegeten of gedronken hebben. Eenmaal uit het huis geeft u hen een bevel zoals "doe nu maar". Dan weten ze dat ze hun behoefte mogen doen. Beloon ze als ze het doen, maar negeer ze als ze dat niet doen.

Ook als je een plas in je huis aantreft, begin dan niet op uw pup te schelden, tenzij je hem op heterdaad betrapt. Anders zal uw huisdier helemaal niet weten waarom hij wordt gestraft. Duw hem er vooral niet "met de neus in".

 

Zindelijk worden op papier

U kunt kleine rassen zindelijk leren worden op papier of grotere puppy's op kranten. Beloon hen door hen veel genegenheid te tonen wanneer ze het krantenpapier gebruiken, maar negeer hen wanneer ze het niet doen. Maak er geen gewoonte van hen te belonen met traktaties. Anders loop je het risico hen te overvoeren. De puppy's ontlasten zich ongeveer 12 keer per dag, soms meer! Na verloop van tijd legt u de kranten dichter bij de deur en uiteindelijk buiten, in de tuin. Leg een klein stukje bevuild papier buiten, zodat de pup zijn eigen unieke geur erkent.

Leer uw puppy wachten

Een alternatief om uw hond zindelijk te leren worden op papier, is het hem aanleren met zijn hondenbox. Puppy's leren zo zich op te houden in hun eigen speciale ruimte voor zij naar buiten gaan. Het belangrijkste is om hen de gelegenheid te geven om zich ten minste om de twee uur te ontlasten, vooral nadat ze hebben gegeten, geslapen of gespeeld.

 

Reageren op ongelukjes in huis

Als uw puppy een "ongelukje" heeft, wees dan niet boos. Maak de vloer altijd goed schoon om de geur helemaal weg te nemen. Anders blijft uw pup zich op dezelfde plek ontlasten.

Een volwassen hond opnieuw zindelijk maken

Bij een volwassen hond begint u door ze tot een bepaalde ruimte toe te laten. Zorg ervoor dat u de hond regelmatig uitlaat en als hij "gaat", dan toont u hem veel affectie en feliciteert u hem. Als er zoals bij puppy's een ongelukje in huis gebeurt, maakt u de plek schoon om te voorkomen dat hij er opnieuw naar terugkeert.

Volg een routine

Als u een strikte routine volgt, zal uw pup of volwassen hond snel leren zindelijk te zijn in het huis. Word echter niet zelfgenoegzaam of de zindelijkheidstraining van uw hond zal mislukken. Ga door met de routine totdat u zeker weet dat uw huisdier zich niet meer binnen zal ontlasten en kan wachten tot hij wordt uitgelaten. Verminder geleidelijk het aantal keer dat hij wordt uitgelaten. Bij een ongelukje vermeerdert u dan opnieuw dit aantal.