Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Puppy verscheurt een kussen.

Hoe kan ik mijn puppy laten stoppen met bijten?

leestijd: 9 min

Veel puppy's vinden het heerlijk om op dingen te kauwen terwijl ze opgroeien. Op die manier verkennen ze hun omgeving en ontdekken ze nieuwe dingen. Puppy's wisselen ook van gebit, dus is het natuurlijk en veilig als je puppy op zijn favoriete speeltjes kauwt.

Misschien vind je dat je een puppy meteen moet verbieden om ergens op te kauwen. Maar als ze kauwen op veilige speeltjes en niet constant, kan het volkomen gezond zijn.

Als kauwen een probleem wordt

Als je puppy altijd op dingen kauwt, of kauwt op dingen die gevaarlijk of verboden zijn, moet je het gedrag bijsturen. Overmatig kauwen kan worden veroorzaakt door verveling of stress, dus als je de onderliggende oorzaak aanpakt, stopt je puppy niet alleen met kauwen, maar voelt hij zich ook veel beter.

De dierenarts kan helpen om de oorzaak van overmatig kauwen te vinden. In de tussentijd vind je hier een paar algemene tips die kunnen helpen om je puppy veilig te laten kauwen.

  • Moedig je puppy aan om in zijn mand te blijven als je weggaat. Als ze in hun mand liggen, kunnen ze weinig kattenkwaad uithalen.
  • Geef je hond veel veilige kauwspeeltjes, zodat hij zich niet verveelt. Als je de aandacht kunt verleggen naar deze speeltjes, richt je puppy zijn aandacht minder op verboden dingen.
  • Als je je puppy op iets ziet kauwen waar hij niet aan mag komen, probeer dan zijn aandacht te verleggen naar een veilig kauwspeeltje.
  • Prijs je puppy als je hem op een veilig en daarvoor bedoeld speeltje ziet kauwen.
  • Je kunt ook overwegen om je puppy in een box te laten spelen als je wel thuis bent, maar niet voortdurend kunt opletten. Zorg ervoor dat ze daar ook een paar veilige kauwspeeltjes hebben. Zo hebben ze ruimte om te spelen, maar kunnen ze niet kauwen op dingen die daar niet voor bedoeld zijn.

Verwante artikelen