Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Bruine labrador eet uit een voerbak

Help, mijn hond is een moeilijke eter!

leestijd: 5 min

Heeft uw hond zijn eetlust verloren?

Honden hebben de reputatie alles en nog wat te eten, maar sommige kunnen even kieskeurig zijn als katten. Als uw hond zich met weinig enthousiasme naar zijn kom begeeft, hij wat snuffelt en hij u met veel onverschilligheid en zelfs afkeer bekijkt, wat moet u dan doen? Begin niet met hem slechte gewoonten aan te leren. Zelfs als u het moeilijk vindt om aan zijn grote smekende ogen te weerstaan, betekent het moeilijk eten van uw hond een probleem dat moet worden opgelost, zowel om zijn bestwil als om het uwe.

Elke hond is anders. Als uw hond moeilijk begint te eten, maak u dan geen zorgen! Honden hongeren zichzelf niet uit, gewoon maar omdat ze moeilijk zijn. Als uw hond gedurende 24 uur niets eet, neem dan contact op met uw dierenarts. Als uw hond mager is, wijst dit niet altijd op een probleem. Net als mensen zijn sommige honden van nature gewoon magerder dan andere.

 

Geef hem geen slechte gewoonten

Honden worden niet als moeilijke eters geboren, ze worden het. Honden weten meestal dat als ze maar voldoende lang proberen, hun baasje hen in de plaats van hun hondenvoer wel heerlijk menseneten zullen voorschotelen. Om dit gedrag te veranderen is het eerste wat u moet doen nagaan op welke manier u hem hiertoe, al dan niet bewust, hebt aangemoedigd.

Het is ook mogelijk dat uw hond elders of bij iemand anders voedsel buitmaakt! Een snelle controle van de vuilnisbakken en een gesprek met uw buren en andere familieleden kunnen verklaren waarom uw hond zijn eten niet aanraakt.

 

Wat te doen?

Er zijn vele manieren om uw hond opnieuw zijn eetlust te geven. Als u gewend bent hem te aaien wanneer hij eet of als hij uit uw hand eet, probeer hier dan een tijdje mee op te houden. Verbeter de smaak van droge voeding door het te weken in lauw water of voeg er wat natte voeding van goede kwaliteit aan toe.

Als u uw hond eten geeft terwijl u met uw gezin eet, dan kan hem dit een gevoel van sociale integratie geven, maar negeer hem altijd wanneer u eet. Weersta de drang om hem te feliciteren omdat hij eet en laat het eten dat u hem voorschotelt niet langer dan 15 minuten staan.

Als hij het eten niet opeet, haal het dan weg en geef hem 12 uur later een verse kom met eten. Zolang u hem twee keer per dag voedsel beschikbaar stelt, ook al doet hij moeilijk, zal uw hond niet sterven van de honger.

 

Een kleinere hoeveelheid voor een beter resultaat

U kunt ook proberen over te schakelen naar een volledige droge voeding die speciaal is samengesteld voor "actieve" honden. Deze samenstellingen zijn in het algemeen zeer geconcentreerd. Uw hond zal dus niet zoveel moeten eten om dezelfde hoeveelheid energie te krijgen. Voeding voor actieve honden bevat ook een beetje meer vet, wat het aantrekkelijker kan maken voor uw hond. De speciaal ontwikkelde recepten voor "gevoelige" honden vergemakkelijken op hun beurt de spijsvertering en dat kan een moeilijke eter soms aanmoedigen.