Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Probleme mit dem Fell vor

Vachtproblemen kunnen een voorteken zijn van talrijke achterliggende ziekten. Wat moet te doen als je hond haar verliest? 

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben: een allergie, uitwendige parasieten en soms overmatige lichaamsverzorging door de hond zelf. Gezien de vele mogelijke oorzaken wordt aangeraden contact op te nemen met je dierenarts als je hond haren begint te verliezen.

Een correcte diagnose is belangrijk, niet alleen voor je hond, maar voor jezelf, want bepaalde parasieten en ook bepaalde allergieën en sommige infecties kunnen van een hond overgedragen worden op de mens. Het is dus verstandig een specialist te raadplegen als je een dergelijk probleem opmerkt.
•    Uitwendige parasieten, zoals vlooien, luizen en teken, kunnen leiden tot zichtbaar kale plekken, met name op plaatsen waar de hond zich krabt. Een besmetting met dergelijke parasieten is de meest waarschijnlijke oorzaak van haaruitval. Onderzoek je hond dus zorgvuldig om na te gaan of hij niet met parasieten besmet is en neem in geval van twijfel contact op met je dierenarts.
•    Vachtproblemen die samenhangen met de lichaamsverzorging, kunnen te wijten zijn aan een gebrekkige lichaamsverzorging, bijvoorbeeld bij zwaarlijvige honden, of aan een overmatige lichaamsverzorging, bijvoorbeeld bij een hond in stress die probeert zichzelf te kalmeren door zich te likken. Overmatige lichaamsverzorging kan leiden tot huidproblemen, zoals likgranulomen, grotere kale plekken, meestal aan de voetgewrichten of aan het spronggewrichten. Omdat overmatige lichaamsverzorging veroorzaakt te worden door stress, lijkt de juiste behandeling er dus in te bestaan de stress te verminderen. Als je merkt dat je dier extreem gedrag begint te vertonen op het gebied van lichaamsverzorging, neem dan contact op met je dierenarts voor advies en een eventuele behandeling.