Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kay

Directeur Pet Care Innovation Centre @Purina

Kay
Wetenschap

Wetenschap

Ga naar het onderdeel >

Hoe bedenken en ontwikkelen jullie nieuwe producten voor huisdieren?

 

Het innovatieteam van Purina bestaat uit meer dan 500 wetenschappers van over de hele wereld en uit verschillende takken van de wetenschap. Het omvat dierenartsen, voedingsdeskundigen, dierengedragswetenschappers, microbiologen, nutritionele biochemici, immunologen, voedingswetenschappers, smaakexperts en genoomspecialisten, en heeft als doel het leven van katten en honden wereldwijd te verbeteren.

De onderscheidende expertise van dit netwerk vormt de basis voor Purina om in te spelen op de steeds veranderende behoeften van de consument en zijn huisdieren. Onze wetenschappers onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen voortdurend baanbrekende oplossingen die leiden tot vernieuwende producten die de gezondheid en het welzijn van huisdieren in belangrijke mate vooruithelpen, het leven van huisdieren verrijken, consumenten verrassen en de band tussen de eigenaar en zijn huisdier versterken.

In de innovatiecentra van Purina evalueren wetenschappers nieuwe concepten door middel van voederstudies bij katten en honden. Die studies bestrijken gebieden zoals de smaak en verteerbaarheid van de voeding, en ook afvalbeheer. De reacties en voor- en afkeur van huisdieren zijn cruciaal voor het bepalen van de recepten die op de markt worden gebracht. We bestuderen wat ze eten, welk voedsel ze verkiezen, hun lichamelijke conditie, hun enthousiasme, enz. Hun input is van vitaal belang voor de aantrekkingskracht en het succes van onze producten.

In onze studies maken we alleen gebruik van procedures die geschikt zijn voor huisdieren en die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen voor veterinaire zorg. Geen enkele van de gebruikte procedures omvat invasieve technieken of brengt schade toe aan onze honden en katten. In onze centra creëren we een aangename omgeving waar ons personeel en onze huisdieren een band smeden, werken en spelen. We zijn van mening dat al onze huisdieren de zorg van een liefhebbende eigenaar verdienen. De dierenartsen in onze centra verlenen uitgebreide gezondheidsdiensten en al onze huisdieren worden gekoppeld aan toegewijde, goed opgeleide zorgverleners die er dagelijks mee omgaan. Al onze huisdieren hebben een naam, krijgen individuele aandacht en worden door het hele personeel met liefde en respect behandeld. Socialisatie en dagelijkse interactie maken integraal deel uit van onze verrijkingsprogramma's voor huisdieren, die onder andere bestaan uit training, groepsactiviteiten en toegang tot speeltjes. Wanneer een huisdier zijn pensioenleeftijd heeft bereikt, wordt het door ons adoptieprogramma bij een zorgvuldig uitgekozen gezin geplaatst, waar het nog vele jaren in een liefdevolle omgeving kan doorbrengen.

Onze innovatie-inspanningen houden niet op bij voeding. Ondersteund door onze teams van experts in engineering, productie en procestechnologie, en wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de smaak en verteerbaarheid van dierenvoeding, investeren we voortdurend in nieuwe technologieën en doeltreffende interne processen om dierenvoeding te produceren die toonaangevend is op het vlak van voedingswaarde, smaak, kwaliteit en veiligheid voor honden en katten.

Jaren van onderzoek hebben wereldwijd geresulteerd in meer dan 2.500 aangevraagde en verleende patenten.

In 2018 werd het Purina Instituut gelanceerd om de R&D Community van Purina te vertegenwoordigen. Het doel van dat instituut is om voeding centraal te stellen in gesprekken over de gezondheid van huisdieren. Het Purina Instituut deelt de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en onderzoek op het gebied van dierenvoeding, zodat dierenartsen en andere huisdierenprofessionals in hun gesprekken met huisdiereigenaren van voeding een basisthema kunnen maken. Het staat ook in verbinding met de meest innovatieve denkers op het gebied van dierengezondheid, stimuleert samenwerking over de hele wereld en bevordert de uitwisseling van kennis.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om traditionele opvattingen in vraag te stellen en meer innovatie te brengen in huisdierenverzorging. We leren uit de nieuwste trends en inzichten, en proberen intussen te achterhalen hoe de toekomst eruit zal zien. In die optiek is het belangrijk om voortdurend op de hoogte te zijn van en betrokken te zijn bij de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen, zodat we kunnen inschatten welke impact voeding kan hebben op de gezondheid binnen 10-15 jaar en verder in de toekomst.

Het Purina Innovation Network heeft unieke en buitengewone capaciteiten, kan bogen op een rijke geschiedenis op het vlak van voedingswetenschappen en is een essentieel onderdeel van het bredere Nestlé Research & Development Network.