Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jean Christophe

Senior voedingsdeskundige huisdieren en specialist regelgeving @Purina

Jean Christophe
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Wat wordt bedoeld met 'vlees en dierlijke bijproducten' die in dierenvoeding worden gebruikt?

 

‘Vlees en dierlijke bijproducten' zijn restanten van de menselijke voedselketen. Deze ingrediënten zijn afkomstig van dieren die onder veterinair toezicht zijn geslacht. Toch worden deze producten om verschillende redenen vaak niet in de menselijke voedingsindustrie gebruikt (bv. door het uitzicht, soort materiaal, beperkte vraag van de consument, …). Dit zijn zeker geen ingrediënten van lage kwaliteit. Integendeel, ze hebben een hoge voedingswaarde en bevatten onder andere veel eiwitten waar huisdieren veel aan hebben. Redenen genoeg dus om ze te gebruiken.

Onze producten worden gemaakt van vlees en dierlijke bijproducten. Deze ingrediënten zijn restanten van de menselijke voedselketen. Hierbij kan het om verschillende soorten vlees gaan, maar ook om organen zoals de longen, nieren en lever. Uiteraard zijn deze uitsluitend afkomstig van dieren die geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie.

De bijproducten die Purina gebruikt, zijn speciaal geselecteerd voor hun voedingswaarde. In het wild eten dieren deze delen vaak instinctief het eerst, omdat ze rijk zijn aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. En in heel wat landen worden deze dierlijke bijproducten (bv. de lever of nieren, ...) ook door mensen gesmaakt.

Dierlijke bijproducten zijn niet alleen heel goed voor huisdieren, ze zijn er ook nog eens dol op! Verder zijn dierlijke bijproducten gemakkelijk verteerbaar en vormen ze een rijke bron van voedingsstoffen, zoals essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en gezonde vetten die huisdieren energie geven en hun gezondheid en welzijn op peil houden.

Het is zelfs zo dat dierlijke bijproducten huisdieren meer voedingsstoffen kunnen bieden dan de stukken vlees die bij mensen populair zijn. Zo kunnen nieren en levers bijvoorbeeld tot tien keer meer vitamine B2 (riboflavine) bevatten dan mager vlees.

Kortom, dierlijke bijproducten zijn niet alleen veilig, maar ook heel goed voor de gezondheid van je huisdier, en ze dragen bij aan het terugdringen van voedselverspilling.

Purina gebruikt alleen dierlijke bijproducten van hoge kwaliteit en houdt zich strikt aan de richtlijnen van de European Pet Food Industry Federation (FEDIAF) en de verordeningen van de Europese Unie.