Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Paula

Dierenarts en specialist regelgeving en wetenschap @Purina

Paula
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Wat wordt bedoeld met 'ruwe as' in de ingrediëntenlijst op het etiket?

 

De term 'ruwe as' verwijst naar de hoeveelheid mineralen in onze recepten, zoals calcium, fosfor en magnesium. De vermelding van dit materiaal is vereist op grond van de Europese verordening (EG) nr. 767/2009. Dat betekent echter niet dat het product toegevoegde as bevat.

Stel, we nemen een volle zak droogvoer van Purina en verbranden de volledige inhoud. De meeste voedingsstoffen in het product (eiwitten, vetten en koolhydraten) zouden dan zonder een spoor achter te laten in vlammen opgaan.

Wat overblijft zijn de mineralen – de anorganische stoffen die aanwezig zijn in de ingrediënten van het product. De term 'ruwe as' (ook 'restas' of 'anorganische stof' genoemd) op het etiket verwijst dus naar de hoeveelheid mineralen in een voedingsproduct voor huisdieren.

Mineralen zijn een andere belangrijke groep van voedingsstoffen voor een gezonde en evenwichtige voeding (zoals calcium, fosfor en magnesium). Ze zijn noodzakelijk voor de lichamelijke ontwikkeling en lichaamsfuncties van je huisdier. Mineralen helpen om de vochtbalans op peil te houden en dragen bij aan sterkere botten en tanden.

Ruwe as voor diervoeder