Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Specialist grondstoffen dierenvoeding @Purina

Kounawit
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Waarom bevatten jullie producten bijproducten van olie, zoals glycerol en propyleenglycol?

 

Glycerol en propyleenglycol zijn ingrediënten die vaak worden gebruikt in voeding voor mensen en dieren. Het gebruik ervan is onderworpen aan strenge regels om de veiligheid volledig te garanderen. De voornaamste functie van deze stoffen is het waarborgen van de voedselveiligheid als het product een hoog vochtgehalte moet bevatten.

Dierenliefhebbers zijn vaak op zoek naar producten met een innovatieve textuur of smaak om het hun huisdier naar hun zin te maken. Voor een betere kauwbaarheid wordt bijvoorbeeld glycerol of propyleenglycol gebruikt.

Glycerol:
De Europese wetgeving staat het gebruik van glycerol in dierenvoeding toe als bevochtiger om water in de voeding vast te houden en om ervoor te zorgen dat de voeding niet uitdroogt en een zekere mate van consistentie behoudt.

Glycerol wordt bijvoorbeeld gebruikt in Purina Go-Cat Crunchy & Tender als barrière rond de stukjes zodat ze zacht blijven (de zachtheid varieert na verloop van tijd). Ook voorkomt glycerol dat vocht van buitenaf in de brokjes trekt. Daardoor blijven ze knapperig en treedt er geen schimmelvorming op.

Propyleenglycol:
Propyleenglycol is een organische verbinding die eveneens over vochtvasthoudende eigenschappen beschikt. Deze stof wordt veelvoudig gebruikt in voedingsmiddelen die we dagelijks eten, zoals bevroren desserts, specerijen en voorverpakte cakemix.

Het is belangrijk om propyleenglycol niet te verwarren met het uiterst giftige ethyleenglycol (bestanddeel van antivries). Propyleenglycol heeft een andere moleculaire structuur en dus een ander effect op de gezondheid van mens en dier.

De huidige Europese wetgeving staat het gebruik van propyleenglycol in hondenvoer toe. Deze stof zit bijvoorbeeld in Purina BAKERS Meaty Meal, waar het een barrière vormt rond de malse stukjes om ze zacht te houden (ook hier varieert de zachtheid na verloop van tijd).

Bij Purina houden we ons strikt aan de wettelijk toegestane maximumnormen om te zorgen dat onze producten 100% veilig zijn voor alle huisdieren.