Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Jenifer

Technisch communicatiemanager en dierenarts @Purina

Jenifer
Ingrediënten

Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Hebben producten met één eiwitbron voordelen voor huisdieren die geen last hebben van allergieën of intolerantie?

 

Dierenvoeding met één eiwitbron (of mono-eiwitvoeding) bevat maar één soort eiwitten, hetzij van dierlijke of plantaardige oorsprong. Als je huisdier geen voedselallergie of -intolerantie heeft, is het niet zinvol om het maar één soort eiwitten te geven.

Bij honden en katten met klinische tekenen van een voedselallergie of -intolerantie, kan een dieet met één eiwitbron nuttig zijn als diagnostische methode of langdurige behandeling. Aangezien de meeste voedselallergieën of -intoleranties worden veroorzaakt door eiwitten, kan een dieet met één eiwitbron helpen om de blootstelling aan mogelijke allergenen te beperken.

Het preventieve gebruik van dierenvoeding met één eiwitbron, waarbij het contact van het organisme met verschillende soorten eiwitten wordt beperkt, kan echter leiden tot een verstoring van de normale immuunreacties van het lichaam. Om die reden is het bij gezonde huisdieren niet nodig om de eiwitbronnen in hun voeding te beperken, zolang ze maar een complete en evenwichtige voeding krijgen.