Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Savannah

Savannah

De savannah is een lange, slanke kat. De uiteindelijke grootte van de savannah hangt af van hoe dicht de nakomelingen bij de eerste generatie aanleunen, want de vroege generaties waren vrij groot. Mannelijke savannah-katten zijn meestal groter dan vrouwtjes. Door toevallige factoren in de genetica van dit kattenras, kan er aanzienlijke variatie in grootte zijn, zelfs binnen hetzelfde nest. Het totaalbeeld van een individuele savannah-kat hangt ook sterk af van de generatie. Ze zijn meestal gevlekt maar komen ook voor in klassieke of marmeren patronen, sneeuwschakeringen en blauwe of andere verdunde kleuren. De oren zijn hoog, diep en rechtopstaand. De achterkant van de oren heeft een centrale lichte strook en is voor de rest zwart, donkergrijs of bruin omzoomd. Dat zorgt voor een oog-achtig effect. Savannah's hebben een brede neus en kapogen. Hun korte staarten hebben zwarte ringen, met een stevige zwarte punt. Hun ogen kunnen groen, bruin of goud zijn.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Zelfstandige kat
  • Spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Altijd buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Omdat savannah-katten niet zo vaak voorkomen, is het moeilijk om algemene uitspraken te doen over hun persoonlijkheidskenmerken. Sommigen zeggen dat ze erg sociaal en vriendelijk zijn tegenover nieuwe mensen en andere katten en honden. Anderen rennen weg en verbergen zich, of gaan sissen en grommen als ze een vreemdeling zien. Blijkbaar kunnen savannah-katten ook zeer hoog springen vanuit een staande positie, en leren ze heel snel. Een savannah is geen ideale eerste kat. Hij is vrij groot en sterk en wordt vaak 'assertief' genoemd. Er wordt gezegd dat Savannah-katten tsjirpen als een Serval, maar ook dat ze miauwen als een huiskat en dat ze heel hard blazen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Savannah-katten zijn nogal controversieel. Ze zijn het resultaat van de kruising tussen een huiskat en een serval, een middelgrote wilde Afrikaanse kat met grote oren. Die eerste kruisingen worden dan opnieuw gefokt en de resulterende katten worden gedomesticeerd. Het fokken begon halverwege de jaren tachtig en het ras wordt erkend door een van de kattenorganisaties.