Your Pet, Our Passion.

Perzische langhaar

De Perzische langhaar is een middelgroot ras met een groot hoofd in verhouding tot zijn lichaam. De kop is rond en breed met kleine brede oren en een korte snuit. De ogen zijn groot en rond met een glanzende kleur. De poten zijn kort, dik en sterk met grote ronde poten en getufte tenen. De staart is kort en vol. De vacht is lang, dik en weelderig met een dichte, zachte ondervacht. De Perzische kat bestaat in diverse patronen en kleuren.

Wat u moet weten :
  • Rustige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstanig
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Perzische katten zijn kalm en aanhankelijk. Ze zijn zachtaardig en niet zo actief als sommige kortharige rassen. Over het algemeen vinden ze het niet erg om alleen te zijn en kunnen ze gerust als enige kat in huis door het leven. Ze vinden het leuk om rustig te relaxen.

Oorsprong

Land van herkomst: Turkije en Perzië

De eerste gedocumenteerde voorouders van de Perzische kat werden in de 17e eeuw geïmporteerd van Perzië naar Italië, en van Turkije naar Frankrijk. De katten uit Perzië hadden een grijze vacht, terwijl die uit Turkije wit waren. Deze vroege Perzische katten waren heel anders dan de katten die vandaag shows winnen: hun snuiten waren langer, hun oren groter en ze hadden een slankere vorm. Door de jaren heen heeft selectief fokken geleid tot het gedrongen lichaam en de platte snuit. De vacht is niet alleen lang, maar heeft ook een zeer dikke ondervacht die veel verzorging vereist, omdat de kat deze niet zelf klittenvrij kan houden.

Deze waren relatief anders dan de katten die tegenwoordig prijzen winnen bij wedstrijden: hun gezichten waren langer, hun oren breder en ze hadden een groter, slank silhouet. Door de jaren heen heeft selectief fokken het gedrongen lichaam en het platte gezicht opgeleverd dat tegenwoordig zo typerend is. Deze kat heeft een lange vacht, maar ook een zeer dikke ondervacht, wat een zeer gewetensvolle eigenaar vereist als het gaat om verzorging. De kat is niet in staat zichzelf goed te verzorgen.

Gezondheid

Voeding

Onderhoud

Houding met kinderen