Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Maine coon

De grootste van alle kattenrassen, de Maine coon, heeft een krachtig gespierd lichaam en aanzienlijke poten. De kop heeft een vierkante snuit en grote oren, die breed en hoog gehouden worden. De vacht is lang en dik en bestaat uit een ondervacht, bedekt met een substantieel glanzende, waterdichte toplaag. Het haar op het hoofd, de nek en de schouders is korter en neemt in lengte toe naar de achtekant, de zijkanten en de staart. Het haar op de buik en poten is vol en ruig. Er is een kraag, die aan de basis van de oren begint en zwaarder is bij mannetjes dan bij vrouwtjes. Het staarthaar is lang en vloeiend. De oren hebben getufte puntjes. De poten hebben ook plukjes waardoor ze er als sneeuwschoenen uitzien. Het Maine coon-kattenras kan in 30 of meer kleuren voorkomen. De ogen kunnen groen, goud of koper zijn. Witte katten kunnen blauwe of gemengde ogen hebben.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Altijd buiten
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

Maine coon-katten zijn lief van aard en zijn heel speels en vriendelijk. Ze genieten van menselijk gezelschap en zijn goede huisdieren. Ze krullen op op de vreemste plekken, mogelijk door hun nederige oorsprong. Ze genieten van het buitenleven en willen dus klimmen en jagen. Maine coon-katten staan bekend om hun lieve, tsjirpende geluid.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De voorouders van de Maine coon-kat werden rond 1850 door zeevaarders naar de Amerikaanse staat Maine gebracht. Deze katten paarden met de plaatselijke kortharige katten. De nakomelingen waren grote, sterk gebouwde katten met halflange vacht en borstelachtige staarten, die leken op de staart van de wasbeer (in het Engels 'raccoon', vandaar de naam Maine coon). De katten ontwikkelden een dikke, dichte vacht om aan de extreme winters in Maine te weerstaan. Al rond 1860 werden er speciale shows georganiseerd voor Maine coon-katten, en het ras werd erg populair als huisdier.