Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Egyptische mau

Egyptische mau

Het Egyptische mau-kattenras is een elegante, atletisch ogende kat met een willekeurig vlekkenpatroon. Van de mau-katten wordt gezegd dat ze er 'ongerust' uitzien. Deze uitdrukking komt door de grote rechte 'kruisbes'-ogen, die zich onder een rechte wenkbrauwboog en tussen de parallelle lijnen van de neus bevinden. De mau is niet zo imposant als de Britse korthaar, maar ook niet zo slank als de oosterse katten. De vacht van de Egyptische mau is zijdeachtig en fijn en heeft een glanzende schijn. Het voorhoofd vertoont de typische 'M' en fronsstrepen, die lijnen op het voorhoofd vormen en doorlopen tot aan de onderkant van de nek. Het typische vlekkenpatroon van de mau-katten bestaat in verschillende kleuren, met altijd een contrast tussen de bleke achtergrondkleur en de donkerdere patronen.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Egyptische mau is een liefdevol en speels kattenras. Ze zijn uiterst slim en houden van trucjes leren en aan de leiband lopen. Ze genieten van drukte en aandacht, en zijn dus de ideale familiekat. Omdat ze zo actief zijn, hebben mau-katten veel entertainment en speelgoed nodig, vooral als ze lang alleen worden gelaten.

Oorsprong

Land van herkomst: Egypte/Italië

Mau' is het Egyptische woord voor kat. Het ras heeft een opvallende gelijkenis met de statige katten die worden weergegeven in de oude Egyptische kunst. Het ras is afkomstig van een gevlekte kat die in Caïro gevonden werd en die in 1953 door een Russische prinses naar Rome werd gebracht. Ze fokte een aantal gevlekte katten in Italië en verhuisde later naar Noord-Amerika, waar fokkers de moderne mau ontwikkelden. De kenmerkende vlekken op de kop lijken op de scarabee, die als heilig werd beschouwd door de oude Egyptenaren.