Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Burmese kat

Burmese kat

De burmees is middelgroot van formaat, met een ronde kop en een elegant maar goed gespierd lichaam. Het ras is niet zo groot en stevig als de Britse korthaar en ook niet zo slank en bevallig als Siamese katten. De ogen zijn groot en glanzend en kunnen elke gele tint hebben. De kleur lijkt vaak te veranderen naargelang de lichtinval. De staart is recht en eindigt in een ronde penseelpunt. De fijne, korte glanzende vacht is een typisch kenmerk van de Burmese kat en ligt dicht bij het lichaam. De burmees bestaat in 10 kleuren, maar in alle kleuren zijn de onderste delen lichter dan de rug, en verloopt de kleurschakering geleidelijk.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Altijd buiten
  • Een echte gezinskat

Persoonlijkheid

De burmees is een uiterst vriendelijk en aanhankelijk wezen dat aandacht van mensen nodig heeft om gelukkig te zijn. De burmees is zeer veeleisend en volgt zijn baasjes rond het huis om aandacht te vragen. Ze kunnen zelfs het been van hun baasje beklimmen om opgepakt en geknuffeld te worden! Als zeer vocale katten begroeten ze hun baasjes, eisen wat ze willen en doen ze mee met allerlei activiteiten. Ze zijn trouw aan hun baasjes en staan bekend als de 'hondenkat', omdat ze vaak graag apporteren. Ze zijn heel intelligent en kunnen problemen oplossen, zoals deuren openen. Ze zijn vaak succesvolle ontsnappingskunstenaars!

Oorsprong

Land van herkomst: Myanmar

Een donkerbruine kat, die qua vorm lijkt op de siamees, werd voor het eerst in de jaren '30 van het verre oosten naar Californië gebracht. Door selectief fokken werd een nieuw ras met een donkere vacht ontwikkeld: de burmees die we vandaag kennen. De burmees werd voor het eerst erkend als ras in de Verenigde Staten en kwam in de jaren '40 naar Europa. Inmiddels hebben fokprogramma's een reeks vachtkleuren ontwikkeld.