Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
American Wirehair

American wirehair

Zoals de naam al aangeeft, is de vacht van dit Amerikaanse kattenras heel kenmerkend. De american wirehair is aan de grote kant en heeft een stugge, draadachtige vacht. Elke haar is dun en stomp of gekruld. De snorharen zijn vaak ook gekruld. Het 'draadachtige' wordt pas zichtbaar als de kat volgroeid is. Katjes van de american wirehair kunnen een sterk gekrulde vacht hebben wanneer ze jong zijn, maar op volwassen leeftijd toch een golvende vacht hebben, en omgekeerd. Deze kat is er in alle soorten kleuren en patronen.

  • Rustige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Stille kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
American Wirehair kijkt naar iemand

Persoonlijkheid

De american wirehair is vriendelijk en ontspannen, zacht en speels. De kat geniet van speelgoed en spelletjes met zijn baasje. Het is geen bijzonder spraakzaam kattenras.

American Wirehair kijkt met nieuwsgierigheid naar iets

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De american wirehair begon in 1966 als een spontane mutatie in een nestje van New Yorkse boerderijkatten, toen een draadhaarkitten (Adam) werd geboren samen met nestgenoten met een normale vacht. Alle raskatten van dit ras kunnen worden getraceerd tot Adam. De american wirehair is populair geworden in de Verenigde Staten en Canada, maar is elders weinig bekend.

Gezondheid

Amerikaanse fokkers beweren dat de american wirehair een robuust ras is met weinig gezondheidsproblemen.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften, ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren zoals de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De vacht van de american wirehair heeft weinig aandacht nodig en kan door verzorging zelfs worden beschadigd. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.