Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pro Plan de logo
DE VOORDELEN VAN PROBIOTICA BIJ KATTEN

De gunstige effecten van probiotica voor katten

leestijd: 4 min
Pro Plan de logo
Aangeboden door Pro Plan

De vele gezondheidsvoordelen voor de mens van de regelmatige opname van probiotica (de zogenaamd goede of nuttige bacteriën) zijn welbekend. Veel mensen nemen dagelijks een probioticasupplement of eten yoghurt met actieve fermenten om hun darmflora te stabiliseren en hun natuurlijke afweer te ondersteunen.

Artsen kunnen samen met antibiotica ook probiotica voorschrijven, om ervoor te zorgen dat de darmen weer gekoloniseerd worden met 'goede' bacteriën, die mogelijk door de antibiotica vernietigd worden.

Goed nieuws: probiotica zijn nu ook verkrijgbaar voor katten. Probiotica bieden voor katten niet alleen dezelfde gezondheidsvoordelen als voor mensen, maar kunnen ook helpen om spijsverteringsproblemen door een verstoord evenwicht van de darmflora te beheersen of te beperken.

Dergelijke problemen kunnen het gevolg zijn van typisch kattengedrag, zoals het opeten van willekeurige zaken, de neiging van kittens om de wereld te verkennen met hun mond en vele andere situaties die inherent zijn aan hun dagelijkse leven, zoals gebeurtenissen die leiden tot stress of opwinding, leeftijdsgebonden oorzaken, het gebruik van antibiotica of gewoon een verandering van voeding.

HOE KUNNEN PROBIOTICA VOOR KATTEN JOUW HUISDIER HELPEN?

In de darmen van katten leven miljarden bacteriën, van duizenden verschillende soorten (of stammen). Sommige daarvan worden 'goede' bacteriën genoemd (melkzuurbacteriën en bifidobacteriën) en andere 'slechte', omdat ze mogelijk schadelijk zijn. Het is normaal dat er ook 'slechte' bacteriën leven in de darmen. Het doel is de optimale balans tussen 'goede' en 'slechte' bacteriën te behouden. Terwijl 'goede' bacteriën helpen de spijsvertering en het evenwicht in de darmen te bevorderen, kunnen de meeste 'slechte' bacteriën spijsverteringsproblemen veroorzaken. Een probioticasupplement voor katten dat levende 'goede' bacteriën bevat, helpt het optimale evenwicht te behouden.

NIET ALLE PROBIOTICA ZIJN GELIJK

Mensen krijgen tegenwoordig vooral probiotica binnen door de consumptie van yoghurt of zuivelproducten. Zuivelproducten kunnen echter bij de meeste katten spijsverteringsproblemen veroorzaken door lactose-intolerantie. Yoghurt is dus niet ideaal voor je huisdier! Bij dieren, net als bij mensen, moeten de probiotica beschermd de maag in gaan. Anders komen ze niet levend aan in het darmkanaal en zullen ze niet effectief zijn.

WANNEER FORTIFLORA® GEBRUIKEN?

Geef je kat ongeacht zijn leeftijd één zakje FortiFlora® per dag. Het bevat miljarden 'goede' bacteriën die zullen helpen de darmflora in stand te houden. FortiFlora® is bijzonder nuttig in bepaalde situaties:

 • voor kittens:
  • bij het spenen
  • na de vaccinatie
  • bij aankomst in hun nieuwe thuis
 • in mogelijk stresserende situaties:
  • verblijf in een kattenhotel
  • reis
  • veranderingen in huis, zoals de komst van nieuwe huisdieren
  • verblijf bij de dierenarts
  • shows en wedstrijden
 • inname van antibiotica: ervoor, tijdens en erna
 • verandering van voeding of inslikking van ongeschikt voedsel
 • spijsverteringsproblemen of platte ontlasting
 • oudere dieren, die meer variaties in hun darmflora hebben en er gevoeliger op reageren
 • als nutritionele ondersteuning bij de behandeling van ernstige spijsverteringsproblemen, wanneer de microflora uit evenwicht is (acute of chronische diarree, chronische darmontstekingsziekte)

FORTIFLORA® : EEN PROBIOTISCH VOEDINGSSUPPLEMENT OM HET DARMEVENWICHT TE HELPEN BEVORDEREN

PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS FortiFlora® is een speciaal ontwikkeld probiotisch voedingssupplement voor katten van alle leeftijden. Het bevat een unieke stam nuttige bacteriën die bekend is onder de naam SF68®. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze bacterie helpt het normale evenwicht in de darmen te herstellen. Talrijke klinische studies hebben aangetoond dat de bacterie SF6® zorgt voor meer goede bacteriën en minder slechte bacteriën en de kwaliteit van de ontlasting verbetert, met name bij puppy's. Verder is er ook een studie die aantoont dat SF68® diarree bij kittens kan verminderen. Het is ook bewezen dat de SF68®-stam helpt om de natuurlijke afweer van zowel katten als kittens te versterken.

De SF68®-stam in FortiFlora® heeft de vorm van een heerlijk poeder met een hoog gehalte aan de antioxidanten vitamine C en E. Een geoctrooieerd inkapselingsprocedé beschermt de SF68®-stam en waarborgt dat hij intact de maag bereikt en in actieve vorm vrijkomt in de darmen.

Verwante artikelen

Pro Plan
leestijd: 3 min

Voedselallergie bij de kat

leestijd: 6 min

Wat zijn de gevolgen van diabetes bij de kat?