Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Gemengde voeding: de beste manier om het oorspronkelijke eetpatroon van de kat na te bootsen

Gemengde voeding: de beste manier om het oorspronkelijke eetpatroon van de kat na te bootsen

leestijd: 3 min

Een huiskat is tegenwoordig afhankelijk van de mens voor het grootste deel van zijn voeding, zelfs als hij zelf jaagt en af en toe een muis, een vogel of insecten eet. Om de juiste keuzes te kunnen maken, moet je de specifieke vochthuishouding van katten kennen en weten naar welke types voedsel en welke voedingsomstandigheden katten instinctief op zoek gaan (die verklaren waarom katten de voorkeur geven aan voedsel met een bepaalde textuur en een bepaalde temperatuur).
Studies hebben aangetoond dat gemengde voeding (elke dag een combinatie van droge en natte voeding) het beste voorziet in wat je kat nodig heeft om gezond te blijven. Het sluit het dichtst aan bij het soortspecifiek gedrag dat katten in het wild ontwikkeld hebben.

KATTEN HOUDEN VAN KROKANTE VOEDING

In het wild reinigen katten hun tanden door kraakbeen te eten (en geen bot, zoals weleens wordt beweerd). Katten zetten graag hun tanden in iets krokants. In het wild eten ze eiwitrijke insecten. Als jij je huiskat ooit een insect hebt zien achternazitten en opeten, weet je nu van waar dat gedrag komt. Hoe aantrekkelijk de krokante brokjes ook kunnen zijn voor je kat, als hij alleen maar droge voeding krijgt, bestaat er gevaar voor uitdroging.

KATTEN HEBBEN ZICH EVOLUTIONAIR AANGEPAST OM WATER UIT HUN PROOIEN TE HALEN

Katten houden van de textuur van droge voeding, maar ze hebben ook natte voeding nodig. Waarom? Omdat ze zich evolutionair hebben ontwikkeld in een droog klimaat, zoals op de Afrikaanse vlakte, waar het bloed en het water in hun prooien (knaagdieren en vogels) hun belangrijkste bron van hydratatie was. Door je kat gemengd te voeren en hem elke dag een portie voeding die veel water bevat voor te schotelen, kun je zorgen voor een goede vochthuishouding.

Katten gaan ook van nature op zoek naar water. Zorg ervoor dat je kat altijd bij een kommetje vers, schoon water kan op een gemakkelijk te vinden en goed bereikbare plaats. Als je kat niet veel drinkt, plaats dan drinkbakjes op verscheidene plaatsen, zodat hij nog gemakkelijker bij water kan.

VLEES IS HET BELANGRIJKSTE INGREDIËNT

In tegenstelling tot honden, die van nature alleseters zijn, zijn katten strikte vleeseters. Dat betekent dat hun gezondheid berust op de consumptie van dierlijke producten die rijk zijn aan eiwitten, vetten, aminozuren, vitamines en mineralen. Zowel de droge als de natte voeding van PURINA ONE® bevatten deze essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden. Dankzij het werk dat wordt verricht in het onderzoekscentrum van PURINA ONE® is de appetijtelijkheid ervan ook specifiek afgestemd op katten.

KATTEN HOUDEN VAN VOEDING OP 'MUISTEMPERATUUR' 

Natte voeding moet daarom op kamertemperatuur geserveerd worden. Als je het in de koelkast hebt bewaard, verdrijf de koude dan door erin te roeren en het goed te mengen alvorens het voor te schotelen.

KATTEN ETEN HET LIEFST OP VASTE TIJDSTIPPEN 

Voer je kat volgens zijn natuurlijke cyclus, om zo het beste te halen uit het programma van gemengde voeding. Katten zijn van nature het meest actief rond zonsondergang en voor zonsopgang. Als jij niet opstaat voor zonsopgang, laat dan bij het slapengaan wat droge voeding achter voor je kat, zodat hij er 's ochtends bij kan. Er is niets mis mee je kat 's morgens zijn portie natte voeding te geven, maar weet dat hij tegen het einde van de dag meer openstaat voor natte voeding. Hij zal er gretiger van eten, wat de kans op verspilling verkleint.

ZOEK EEN COMBINATIE DIE JE KUNT VERTROUWEN!

Omdat geen twee katten hetzelfde zijn, zijn ook niet alle voedingsprotocollen voor gemengde voeding hetzelfde. Vind het juiste evenwicht dat aangepast is aan de gezondheid van je kat en zijn activiteitenniveau. Klik hier om meer te weten te komen over het gemengd voeren van je kat.