Your Pet, Our Passion.
chaton sur les genoux

Tips om je kitten goed te verwelkomen

leestijd: 2 min

Een goede start maken wil zeggen dat je je kitten in optimale omstandigheden verwelkomt 

De dag dat je je kitten mee naar huis neemt, is de eerste dag van een lang en gelukkig leven samen. De volgende tien tips zullen je helpen je kitten in optimale omstandigheden te verwelkomen en een goede start te maken.

Kies een naam voor je kitten voor je hem in huis neemt. Laat je verbeelding werken en bedenk een leuke naam!

Zet elke dag eten en vers water klaar in schone bakjes uit aardewerk (moeilijk om te stoten) of roestvast staal (gemakkelijk te reinigen).
 

  • Het belangrijkste accessoire in het leven van je kat, na de drinkbak en de eetbak, is de kattenbak. De kattenbak moet zo groot mogelijk zijn.
  • Koop een halsbandje met een elastische inzet of met een 'veiligheidssluiting' die opengaat als je kitten blijft hangen aan een tak of iets dergelijks.
  • Bespreek met je dierenarts de identificatie en registratie van je kat door middel van een microchip, die verplicht is sinds 1 november 2017. De identificatie per microchip is ook heel handig om je te herenigen met je kat ingeval hij verloren zou lopen.

Kies een slaapplaats voor je kitten. Slaapplaatsjes zijn er in alle vormen en maten. Een kartonnen doos met een zacht dekentje erin en een opening aan één zijde is voor je kat even goed als een mand met een kussen erin. Maar wees erop bedacht dat je nieuwe huisdier zijn oog misschien wel laten vallen heeft op jouw nieuwe trui!

Kies stevig speelgoed dat ontworpen is voor kittens, zonder kleine deeltjes die je kitten kan inslikken. Doe een speelgoedje dat aan een touwtje hangt, dansen in de lucht en laat je kitten allerlei acrobatentoeren uithalen om het te vangen. Of laat je kat het achternajagen over de grond. Berg het speelgoed na het spelen weer op. Controleer dan ook telkens of de speeltjes niet beschadigd zijn.

Katten hoeven niet regelmatig het bad in, maar je kat borstelen of kammen kan voor jullie allebei een aangename gewoonte zijn en een gelegenheid om zijn vacht, zijn oren, zijn ogen, zijn voetkussentjes te controleren op parasieten, wonden, abnormale tekenen enz.

Ga op zoek naar een dierenarts bij wie je je goed voelt. Je zal hem de volgende 15 tot 20 jaar moeten raadplegen.
Plaats krabpalen met sisaltouw of kartonnen krabmeubels, om te voorkomen dat je kat je tapijten en meubels beschadigt. Plaats ze dichtbij elke plaats waar je kat graag slaapt, want katten houden ervan hun nagels te scherpen na het ontwaken.