Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Man en vrouw in een adoptiecentrum

Maak kennis met onze toegewijde partners

Achtergelaten, of op wrede wijze vermoord door hun eigen baasjes.
Dat is elk jaar het lot van meer dan 50.000 windhonden of “galgo’s” in Spanje. Gelukkig kon de Fondation Galgos Rescue in 10 jaar tijd meer dan 1000 galgo-honden redden, en ter adoptie aanbieden in België. Nestlé helpt hen met Purina®-producten: voor de honden die nog bij Fondation Galgos Rescue zijn, maar ook voor de galgo’s die al een liefdevolle thuis kregen. Samen geven we een beter leven aan de Spaanse galgo’s!

Adopteren, da’s een leven redden

Sommige dieren hebben minder geluk dan andere. Veel minder. Zo zijn er dieren die verlaten of mishandeld worden. Gelukkig vechten verenigingen om die onfortuinlijke beestjes een tweede kans te geven, en een thuis met alle warmte en liefde die ze verdienen.

Maar de benarde situatie van die dieren laat ook ons bij Purina® niet onberoerd. Daarom zetten we ons bijvoorbeeld in voor een verantwoorde adoptie van huisdieren, door samen te werken met 43 opvangcentra. Die centra streven ernaar om zo veel mogelijk dieren in zo goed mogelijke omstandigheden op te vangen. Elke dag opnieuw.

In België steunt Purina® Fondation Galgos Rescue

Sinds de oprichting in 2010 heeft Fondation Galgos Rescue één groot doel: zoveel mogelijk galgo-honden redden. Die dieren zijn namelijk het slachtoffer van barbaarse tradities die vandaag nog steeds bestaan in Spanje.

Galgo's worden er gefokt om hazen te vangen. Als windhonden (podenco's) hebben ze een ongelooflijke snelheid, toewijding en instinct. Helaas worden ze aan het einde van het jachtseizoen lafhartig in de steek gelaten. Of, erger nog: opgehangen, in putten gegooid of doodgeslagen. Een verschrikkelijke realiteit, voor duizenden honden per jaar!

Dankzij Fondation Galgos Rescue konden de afgelopen 10 jaar al meer dan 1000 galgo-honden gered worden. Ze kregen een liefdevolle familie, waar ze hun hele leven gelukkig kunnen wonen. De organisatie hoopt nog meer honden te kunnen redden, maar wil vooral ook de lokale bevolking en autoriteiten sensibiliseren, zodat de mishandeling stopt.

Een familie, liefde … en goede voeding

De Fondation Galgos Rescue kan rekenen op de hulp van Purina® om haar viervoeters te verzorgen. We schenken hen regelmatig gratis producten, zowel voor de honden die nog op adoptie wachten als voor de honden die al bij een adoptiegezin wonen.

Meer weten, of zelf ook Fondation Galgos Rescue steunen? Je vindt meer informatie op de Franstalige website en Facebook-pagina.

In België zijn dieren niet toegelaten in een ziekenhuis. Behalve bij Villa Samson! Dat is een apart gebouw op de campus van het UZ Brussel, vlak naast het ziekenhuis. In deze beestig leuke Villa worden de patiënten op een bijzondere manier geholpen. Villa Samson is enig in zijn soort in België en PURINA is trots om hoofdsponsor te zijn van dit prachtige initiatief. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen en hun huisdieren zich beter voelen als ze samen zijn.

Misty, Luna en Chris zijn de drie huiskatten van Villa Samson. Ze trippelen vrolijk rond en verwelkomen iedere bezoeker met lieve kopjes en warme knuffels. Daarvoor komen de bezoekers en patiënten naar Villa Samson, want hier wordt de genezing van patiënten gestimuleerd door contact met dieren.

Via dit contact wordt emotionele en psychologische ondersteuning aangeboden aan gehospitaliseerde patiënten. Tijdens de ziekenhuisopname wordt gezorgd voor een meet and greet met de hond of kat van de patiënt. En ook mensen zonder huisdier kunnen genieten van therapie met dieren. Zij krijgen een bezoekje van de therapiedieren van vaste vrijwilligers.

Studies tonen aan dat je lichaam een flinke dosis oxytocine (gelukshormoon) produceert wanneer je een dier aait. Daarbovenop verlaagt het je stress en bloeddruk. Patiënten kunnen het ziekenhuis even achter zich laten en doen nieuwe moed en energie op om de strijd tegen hun ziekte aan te gaan.

In 2020, in volle coronacrisis, kreeg Villa Samson een extra opdracht toegewezen. Ziekenhuismedewerkers kunnen er nu ook terecht voor psychologische en emotionele bijstand wanneer de druk en stress te veel worden. In een aparte ruimte, genaamd Villa Veerkracht, kunnen zorgmedewerkers hun hart luchten in een veilige omgeving.

Dierenwelzijn, een prioriteit voor Purina

De dierengedragexperts van Purina hebben ook inrichtingstips gegeven om het bezoek van de dieren aan hun baasje zo aangenaam en zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, heeft Villa Samson ook drie inwonende knuffelkatten: Misty, Luna en Chris. De therapiekatten van dienst zijn maine coons. Dat zijn grote, mensvriendelijke katten met een prachtige vacht. Ideaal dus voor de omgang met patiënten! Ontdek zelf de getuigenissen van patiënten die gebruik gemaakt hebben van Villa Samson:

Villa Samson heeft u nodig

Villa Samson kon opgericht worden dankzij giften van vele kleine en grote schenkers, waarvan Purina toen de hoofdsponsor was. Ook vandaag is het voortbestaan van Villa Samson enkel mogelijk dankzij de financiële steun van velen.

Draagt u het project een warm hart toe? Ga naar de website www.villasamson.be voor meer informatie.

Steun dit project met een gift door te storten op het rekeningnummer van Villa Samson: BE75 3630 9458 5851, met vermelding van “Villa Samson”.

Tip: Voor elke gift vanaf 40 euro op jaarbasis krijg je een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingvermindering van 45%!

Wie is UWPA?

UWPA - Union Wallonne pour la Protection Animale - is een onafhankelijke federatie van verenigingen en opvangcentra opgericht 2018 die zich bezighouden met de bescherming en het welzijn van dieren in het Waalse Gewest. De UWPA wilt zich positioneren als een belangrijke vertegenwoordiger van de sector dierenwelzijn.

UWPA zet zich in voor verschillende vlakken van het dierenwelzijn. Zo werken ze onder andere aan de verbetering van de bescherming van de dieren, verdedigen ze de belangen van asielen en dierenorganisaties en biedenze steun en advise over dierenwelzijn aan de politiek.

Samenwerking met Purina

Wij als Purina ondersteunen de UWPA door dierenvoeding aan de verschillende asielcentra te doneren. Op die manier kunnen de dieren in het asiel genieten van kwalitatieve voeding, zonder dat de kosten te hoog oplopen voor de asielcentra. Daarnaast gaan we doormiddel van de donaties verspilling van dierenvoeding op een duurzame en verantwoordelijke wijze tegen.

Met trots kunnen we zeggen dat we afgelopen jaar al ruim XXX KG aan dierenasielen over heel Walonië  hebben geschonken. Purina streeft ernaar om dit aantal te vergroten en onze kleine dierenvrienden te blijven  verwennen.

Steun de UWPA

Zou u graag uw steentje bij willen dragen aan het verbeteren van het dierenwelzijn? Dit kunt u onder meer doen door u op te geven als vrijwilleger bij een van de opvang centra van UWPA.

Wenst u een bijdrage te doen aan de UWPA? Dan kunt u dit met de onderstaande info voldoen:

UWPA – Union Wallonne pour la Protection Animale
Rue Jean Jaurès 195, 7100 La Louvière
IBAN : BE56 0689 1017 6588
BIC : GKCCBEBB
Communication : Donatie UWPA + uw naam + adres

Voor meer informatie over de UWPA en hun projecten bezoek dan www.uwpa.be.