Your Pet, Our Passion.

Snowshoe

De snowshoe is een middelgroot kattenras en combineert de stevigheid van de Amerikaanse korthaar met de lichte elegantie van de siamees. Het hoofd is een afgeronde driehoek, de ogen zijn groot en schuin en hun grote, puntige oren staan ver uit elkaar. Hun lichaam is lang en atletisch en hun vacht is kort en glanzend. Het masker, de oren, de benen en de staart zijn veel donkerder van kleur dan het lichaam. Snowshoe-katten zijn er in blauw, grijs, lila en chocoladetinten. De witte delen bedekken minder dan een derde van de kat. De ogen van alle snowshoe-katten zijn donkerblauw.

Wat u moet weten :
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De snowshoe-kat is een intelligent dier dat ervan houdt om rond mensen te zijn. Hij is vocaal, maar niet zo luidruchtig als de siamees, met een zachte melodische stem. Ze hebben wel gezelschap nodig, dus wie de hele dag buitenshuis is, neemt best twee katten in huis. Ze zijn speels en kunnen leren apporteren. Ze hebben speelgoed en spelletjes nodig voor hun plezier. Snowshoe-katten genieten ook van water, vooral stromend water, en kunnen soms ook zwemmen. Ze zijn zeer actief en hebben een voorliefde voor zitstokken en hoge plaatsen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De snowshoe-kat wordt zo genoemd door de karakteristieke witte pootjes van dit ras. De snowshoe is een Amerikaans ras dat is voortgekomen uit een kruising van een Siamese kat met een Amerikaanse korthaar in de jaren '60. De snowshoe-kat heeft Siamese trekken, in combinatie met witte poten en witte vlekken. Snowshoe-kittens zijn volledig wit bij de geboorte, pas na een aantal weken worden hun kleuren en vlekken zichtbaar. Geen twee kittens hebben dezelfde vlekken.

Gezondheid

Voeding

Onderhoud

Houding met kinderen