Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Snowshoe

Snowshoe

De snowshoe is een middelgroot kattenras en combineert de stevigheid van de Amerikaanse korthaar met de lichte elegantie van de siamees. Het hoofd is een afgeronde driehoek, de ogen zijn groot en schuin en hun grote, puntige oren staan ver uit elkaar. Hun lichaam is lang en atletisch en hun vacht is kort en glanzend. Het masker, de oren, de benen en de staart zijn veel donkerder van kleur dan het lichaam. Snowshoe-katten zijn er in blauw, grijs, lila en chocoladetinten. De witte delen bedekken minder dan een derde van de kat. De ogen van alle snowshoe-katten zijn donkerblauw.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
Sneeuwschoenkat met blauwe ogen kijkt diep toe

Persoonlijkheid

De snowshoe-kat is een intelligent dier dat ervan houdt om rond mensen te zijn. Hij is vocaal, maar niet zo luidruchtig als de siamees, met een zachte melodische stem. Ze hebben wel gezelschap nodig, dus wie de hele dag buitenshuis is, neemt best twee katten in huis. Ze zijn speels en kunnen leren apporteren. Ze hebben speelgoed en spelletjes nodig voor hun plezier. Snowshoe-katten genieten ook van water, vooral stromend water, en kunnen soms ook zwemmen. Ze zijn zeer actief en hebben een voorliefde voor zitstokken en hoge plaatsen.

Sneeuwschoenkat loopt in de tuin

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De snowshoe-kat wordt zo genoemd door de karakteristieke witte pootjes van dit ras. De snowshoe is een Amerikaans ras dat is voortgekomen uit een kruising van een Siamese kat met een Amerikaanse korthaar in de jaren '60. De snowshoe-kat heeft Siamese trekken, in combinatie met witte poten en witte vlekken. Snowshoe-kittens zijn volledig wit bij de geboorte, pas na een aantal weken worden hun kleuren en vlekken zichtbaar. Geen twee kittens hebben dezelfde vlekken.

Gezondheid

Er zijn geen veel voorkomende erfelijke problemen bij dit ras. Zoals alle katten hebben snowshoe-katten baat bij bescherming tegen ziekte door vaccinatie en hebben ze regelmatige parasietenbestrijding en jaarlijkse veterinaire gezondheidscontroles nodig.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De snowshoe-kat vergt geen speciale verzorging maar geniet wel van extra aandacht. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.