Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Siberische boskat

Siberische boskat

De Siberische boskat is een vrij groot ras, met een gespierde bouw en een tonvormige romp. De vacht is lang en dicht en het hoofd heeft een een wigvorm met afgeronde contouren en zeer expressieve ogen. De kat ziet er heel krachtig uit. De langere haren zijn licht in de buurt van de huid, en worden donkerder naar het uiteinde toe. Dit zorgt ervoor dat de vacht glinstert terwijl de kat beweegt. Hoewel roestbruin de meest voorkomende kleur is, kan een Siberische boskat elk patroon en elke kleur zijn.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
Siberische Boskat loopt in het bos

Persoonlijkheid

De Siberische boskat is een aanhankelijk huisdier dat houdt van aandacht. Het ras is loyaal, sociaal en zelfverzekerd. Siberische boskatten zijn zeer intelligent en lijken problemen op te lossen om te krijgen wat ze willen. Ze spelen ook graag met water, drinkbakken en druppelende gootstenen. Ze klimmen graag en zijn uitstekende jagers. Ze spinnen snel, maar piepen en tsjirpen ook. De meeste Siberische boskatten 'kwispelstaarten' als ze gelukkig zijn.

Siberische Boskat staat in de buurt van hout

Oorsprong

Land van herkomst: Rusland

Andere namen: Siberiaan

De Siberische boskat is de nationale kat van Rusland. Dit natuurlijke ras bestaat er al honderden jaren. Er is gedocumenteerde geschiedenis over deze kat uit het jaar 1000, en er wordt beweerd dat het de voorouder is van de meeste moderne langharige rassen. Na vele generaties in het koude Russische klimaat, heeft dit ras een stevige bouw en een dichte, driedubbele en waterbestendige vacht ontwikkeld.

Gezondheid

Sommige lijnen van de Siberische boskat kunnen vatbaar zijn voor een hartaandoening die hypertrofische cardiomyopathie wordt genoemd.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

Hoewel de lange haren van de Siberische boskat niet gemakkelijk klitten, heeft de vacht wel baat bij regelmatige verzorging. De lange vacht is het dikst in de wintermaanden. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.